Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/17638/kalifornijos-mokyklose-spausdintus-vadovelius-pakeis-elektroniniai/spausdinti/

Kalifornijos mokyklose spausdintus vadovėlius pakeis elektroniniai

Publikuota: 2009-06-12 17:16
Tematika: Švietimas, studijos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Švarcnegeris pasiūlė valstijos švietimo įstaigose spausdintus vadovėlius pakeisti elektroniniais.

Švarcnegerio teigimu, elektroninės knygos ne tik pigesnės už popierines, bet ir leis mokiniams bei studentams gauti nuolatos atnaujinamą informaciją. Materialinė pusė yra labai svarbi, nes praėjusiais metais vadovėliai Kalifornijai kainavo 350 milijonų JAV dolerių, tuo tarpu biudžeto deficitas sudarė 24 milijardus.

„Brangu ir beprasmiška spausdinti knygas, žinant, kad visa informacija prieinama elektroniniu formatu. Ypač dabar, kai švietimo įstaigos turi mažiau lėšų, o biudžeto deficitas verčia mažinti išlaidas, būtina suteikti galimybę švietimo įstaigoms efektyviau naudoti turimas lėšas“, – sako gubernatorius.

Manoma, kad skaitmeniniai vadovėliai atitiks griežtus Kalifornijos akademinius standartus, o jų naudojimo rekomendacijos bus paskelbtos rudenį. Tačiau kai kurie mokytojai ir dėstytojai suabejojo gubernatoriaus planais, nes tik trečdalis mokinių ir studentų turi kompiuterį namie.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!