Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/17083/magistrantams-premijos-uz-lietuvos-ekonomikos-ir-konkurencingumo-tyrimus/spausdinti/

Magistrantams – premijos už Lietuvos ekonomikos ir konkurencingumo tyrimus

Publikuota: 2009-05-14 16:35
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Asociacija „Žinių ekonomikos forumas“

Žinių ekonomikos forumas skelbia kasmetinį aukštųjų universitetinių mokyklų studentų (magistrantų) ir jų mokslinių vadovų, pasirenkančių darbų temas, susietas su šalies ekonomikos augimu ir konkurencingumo didinimu, skatinimo konkursą. Konkursą inicijuoja Lietuvos Respublikos ūkio ministerija.

Magistrantai iki 2009 m liepos 1 d. gali pristatyti savo darbus, kuriuose nagrinėjamos sritys yra susijusios su mokslo, technologinės pažangos ir inovacijų, informacijos ir komunikacijos technologijų, finansų sistemos, atskirų ekonomikos sektorių plėtotės, valstybės investicijų ir makroekonominės bei struktūrinės politikos pokyčių, investicijų į tam tikras ūkio šakas, demografinių procesų, gyventojų užimtumo ir kitų procesų įtaka ekonominiam augimui bei konkurencingumui.

„Didžiausią pridėtinę vertę kuria tie moksliniai darbai, kurių rezultatus galima pritaikyti versle. Šia iniciatyva siekiame skatinti studentus domėtis Lietuvos ekonomikos ir konkurencingumo didinimo temomis, ugdyti inovatyvų ir kūrybišką mąstymą, prisidėti prie mokslo ir verslo bendradarbiavimo skatinimo“, - teigia Edgaras Leichteris, Žinių ekonomikos forumo direktorius.

Konkursui pateiktus darbus vertins ekspertų komisija, sudaryta iš valstybės, mokslo ir verslo institucijų atstovų. Trijų geriausių darbų autoriai ir jų moksliniai vadovai bus apdovanoti piniginėmis premijomis. Pirmosios vietos nugalėtojams skiriama 5 000 Lt, antrosios vietos – 3 000 Lt, trečiosios – 2 000 Lt. Pagal konkurso nuostatus autoriui skiriama 75 proc., darbo vadovui – 25 proc. premijos sumos. Laimėtojams taip pat bus įteikti Lietuvos Respublikos ūkio ministro padėkos raštai verslo atstovų šventės – Verslo dienos – metu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!