Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1603/svietimo-ministerijos-specialistai-reguliariai-domisi-vaiku-stovyklu-gyvenimu-ir-tvarka/spausdinti/

Švietimo ministerijos specialistai reguliariai domisi vaikų stovyklų gyvenimu ir tvarka

Publikuota: 2005-07-15 11:24
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Alvydas Puodžiukas aplankė Utenos apskrities vaikų vasaros poilsio įvairaus tipo stovyklas. A. Puodžiukas lankėsi skautijos tunto stovykloje „Laisvalaikis su tikslu – skautaukime kartu“, Sudeikių pagrindinės mokyklos stovykloje – socialiai remtinų šeimų vaikų poilsio stovykloje „Alaušiukai“, Molėtų raj. stacionarioje stovykloje „Tolieja“.

Susitikimo metu aptartos vaikų gyvenimo ir saugumo sąlygos. Pasak ministerijos sekretoriaus A. Puodžiuko, pokalbiuose su stovyklų vadovais primintos ministro patvirtintos vaikų turizmo renginių organizavimo taisyklės, kuriomis užtikrinamas vaikų saugumas žygiuose, rungtyniaujant, besimaudant. Taip pat aptarti stovyklų finansavimo, stacionarių stovyklų pastatų priežiūros, remonto ir efektyvesnio išnaudojimo klausimai. Tai numatoma spręsti artimiausiu metu kartu su savivaldybėmis ir stovyklų steigėjais.

„Šių metų valstybės lėšos skirtos vaikų vasaros poilsiui sutartis laiku pasirašiusias savivaldybes pasiekė birželio pradžioje,“ – pabrėžė Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius A. Puodžiukas.

Šiais metais Švietimo ir mokslo ministerija užimtumo, prevencijos ir vasaros poilsio programoms skyrė apie 6 mln. litų ir per tūkstantyje vykdomų socializacijos programų numato užimti per 300 000 vaikų. Prie valstybės biudžeto lėšų kasmet vis daugiau lėšų skiria ir savivaldybės.

Šiais metais tęsiama ir vasaros Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuota akcija „Noriu-sportuoju“. Visą vasarą beveik 500 šalies mokyklų sporto salėse ir aikštynuose galės žaisti vaikai. Visoms akcijos dalyvėms Švietimo ir mokslo ministerija dovanoja kamuolių rinkinį – du krepšinio, po vieną futbolo ir tinklinio kamuolius. Šiais metais akcijos vykdytojas yra Lietuvos moksleivių kūno kultūros ir sporto centras.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!