Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/15211/g-steponavicius-reforma-startuos-siais-metais/spausdinti/

G. Steponavičius: reforma startuos šiais metais

Publikuota: 2009-01-24 08:41
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Sausio 23 d. įvyko ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus, švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus, Seimo Švietimo, kultūros ir mokslo komiteto pirmininko Valentino Stundžio ir Vyriausybės koalicijos partnerių pasitarimas dėl mokslo ir studijų sistemos reformos eigos. Pasitarime buvo dar kartą patvirtinta nuostata, kad pertvarka startuos šiais metais.

„Šie metai – lūžio metai. Kaip ir planuota, reforma startuos rugsėjo mėnesį. Veiksmus, sprendimus reikalingus mokslo ir studijų sistemos pertvarkos pradžiai, Seimas ir Vyriausybė planuoja priimti artimiausiomis savaitėmis. Ir toliau tarsimės su socialiniais partneriais – bandysime rasti visiems priimtiną kompromisą,“ – sakė G.Steponavičius.

Švietimo ir mokslo ministerijos parengtas Mokslo ir studijų įstatymo projektas, kuriame išdėstytos pagrindinės pertvarkos nuostatos, šiuo metu yra svarstomas Seimo Švietimo, kultūros ir mokslo komitete. Įstatymo projektui jau pritarė Vyriausybė, o Seime jį planuojama priimti artimiausiomis savaitėmis.

Mokslo ir studijų pertvarka numato esminius pokyčius mokslo ir studijų srityje – tai sudarys sąlygas modernizuoti Lietuvos aukštojo mokslo sistemą ir siekti studijų kokybės pagerėjimo. Bus keičiama mokslo ir studijų finansavimo tvarka, įvedant „studijų krepšelį“ ir išplečiant paramą studentams naujos valstybės remiamų paskolų sistemos pagalba; įvestos naujos valstybinių aukštųjų mokyklų valdymo ir disponavimo turtu taisyklės; numatyti efektyvūs studijų kokybės užtikrinimo būdai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!