Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1507/pareiskejai-bus-mokomi-rengti-paraiskas-europos-sajungos-strukturiniu-fondu-paramai-gauti/spausdinti/

Pareiškėjai bus mokomi rengti paraiškas Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramai gauti

Publikuota: 2005-07-01 10:30
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Europos socialinio fondo agentūra kartu su Švietimo ir mokslo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijomis liepos ir rugpjūčio mėnesį organizuos mokymus ir atvirų durų dienas pareiškėjams, rengiantiems paraiškas Europos socialinio fondo paramai gauti. Renginiai vyks Vilniuje ir regionuose.

2004 m. paraiškų ES struktūrinių fondų paramai atranka parodė, kad daugeliui pareiškėjų trūksta žinių ir įgūdžių parengti kokybiškas paraiškas. Tai ypač aktualu atokesniems regionams, kurie turi mažiau patirties ir išteklių. 2005 m. pavasarį Švietimo ir mokslo ministerija kartu su anksčiau minėtais partneriais organizavo informacinius renginius visose apskrityse. Beveik 1200 dalyvių susipažino su galimybėmis gauti ES struktūrinių fondų paramą švietimui, mokslui ir socialinei regionų plėtrai.

Nauji mokymai sustiprins pareiškėjų įgūdžius rengti paraiškas. Jie vyks Alytuje, Tauragėje, Utenoje, Jonavoje ir Šiauliuose. Tuo siekiama paskatinti atokių rajonų įstaigas ir organizacijas rengti regionams aktualius projektus ir gauti paramą jiems įgyvendinti. Iš 2004-2006 metais švietimui ir mokslui skirtų ES struktūrinių fondų lėšų dar nepaskirstyta 311 mln. litų. 2005 metų paraiškų teikimo etapas bus svarbus tuo, kad visos likusios lėšos gali būti paskirstytos šįmet, jei tik bus parengta pakankamai kokybiškų projektų. Tad regionai, nesuskubę pasinaudoti šia galimybe, gali ilgai laukti naujų Europos Sąjungos paramos galimybių.

Daugiau informacijos apie numatomus mokymus ir atvirų durų dienas ieškokite Švietimo ir mokslo ministerijos tinklalapyje. Informaciją taip pat teikia Europos socialinio fondo agentūra.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!