Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1466/samsung-electronics-stipendijos-padeda-augti-perspektyviausiems-elektronikos-ir-telekomunikaciju-specialistams/spausdinti/

„Samsung Electronics“ stipendijos padeda augti perspektyviausiems elektronikos ir telekomunikacijų specialistams

Publikuota: 2005-06-24 07:37
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Samsung Electronics

Birželio 23 d. Kauno Technologijos Universiteto (KTU) bakalaurams įteiktos „Samsung Electronics“ stipendijos, kurių bendras fondas - 10 000 Lt. Jomis kompanija siekia skatinti perspektyviausius Lietuvos telekomunikacijų ir elektronikos specialistus tęsti studijas.

KTU Telekomunikacijų ir elektronikos fakultetas yra pagrindinė aukštojo mokslo institucija ruošianti šių specialybių profesionalus. Ją šiemet baigė 189 bakalauro ir 39 magistro studentai.

Pasak „Samsung“ rinkodaros vadovės Lietuvoje Monikos Juozaitienės, augančiuose, besikeičiančiuose ir nuolat modernėjančiuose elektronikos ir telekomunikacijų sektoriuose reikia vis daugiau rinkos poreikius atitinkančių specialistų.

„Geri specialistai yra pagrindinis konkurencinis pranašumas rinkoje tiek įmonės, tiek ir valstybės mastu“, - sako p. Juozaitienė. „Stipendijų projekto tikslas - identifikuoti daugiausiai vilčių teikiančius studentus ir sudaryti jiems sąlygas ir toliau gilinti savo žinias“.

„Samsung“ įsteigtų stipendijų fondas šiemet išaugo iki 10 000 Litų. Studentams įteiktos trijų lygių stipendijos – dvi 1500 Lt, keturios 1000 Lt ir šešios 500 Lt. Be to, du geriausi bakalaurai taip pat gavo ir mobiliuosius telefonus „Samsung SGH E720“. Stipendijos skiriamos atsižvelgiant ne tik į studentų pažymius, bet ir tikrąją jų baigiamųjų darbų vertę. Specialiai sudaryta komisija tarp empiriniais eksperimentais pagrįstų bakalaurų darbų ieško originalių, novatoriškų technologinių sprendimų, kuriuos galima pritaikyti praktikoje. Šiais metais pirmo lygio stipenijas gavo du Telekomunikacijų ir elektronikos fakulteto bakalaurai, sukūrę numerio atpažinimo sistemos modelį ir SIP sujungimo programinį modelį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!