Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/14503/ktu-studentu-vardinems-stipendijoms-skirta-150-tukstanciu-litu/spausdinti/

KTU studentų vardinėms stipendijoms skirta 150 tūkstančių litų

Publikuota: 2008-12-08 16:05
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: VST, AB

Jau penktus metus geriausiems Kauno technologijos Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto studentams bus įteiktos vardinės akcinės bendrovės „VST“ stipendijos.

„Prisidėti prie akademinio jaunimo skatinimo – mūsų pareiga. Juk laiku parodytas dėmesys, suteikta parama ar pasakytas geras žodis gali padaryti daugiau nei įmanoma įsivaizduoti. Tikiu, kad mūsų skiriamos stipendijos paskatins studentus siekti užsibrėžtų tikslų ir tapti savo srities profesionalais,“ – sako akcinės bendrovės „VST“ generalinis direktorius Aidas Ignatavičius.

Geriausiai besimokantiems KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto studentams vardinės stipendijos skiriamos atsižvelgiant į mokymosi rezultatus bei dėstytojų rekomendacijas. Tokias stipendijas gaus trisdešimt elektros inžinerijos, elektros energetikos, elektros sistemų ir jų valdymo, energetikos vadybos, automatikos ir valdymo, valdymo technologijų studijų programų studentų. Šią akcinės bendrovės „VST“ iniciatyvą akademinės bendruomenės atstovai vertina ypač palankiai.

„Jauniems žmonėms vardinės stipendijos yra tiek įvertinimo, tiek pripažinimo ženklas. Juk jas teikia viena didžiausių energetikos sektoriaus kompanijų, taigi mūsų studentai yra pastebėti aukščiausios kvalifikacijos specialistų. Tai jiems suteikia paskatinimo, motyvacijos ir noro toliau siekti pasirinktos specialybės žinių“, - sako Kauno technologijos universiteto Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto dekanas profesorius Jonas Daunoras.

Akcinė bendrovė „VST“ jau keletą metų bendradarbiauja su Kauno technologijos universiteto specialistais. Ieškodami būdų, kaip sutramdyti vagis, nuolat siekiančius lengvo uždarbio - transformatorinės alyvos - kartu su Kauno technologijos universiteto mokslininkais, sukūrė modifikuotą alyvą, nepataisomai sugadinančią automobilių variklius, bet puikiai tinkančią transformatorių darbui.

Akcinė bendrovė „VST skiria paramą Kauno technologijos universitetui, kasmet bendrovėje praktiką atlieka po kelias dešimtis KTU studentų. Šiemet ją atliko daugiau kaip pusšimtis KTU studentų. Kas trečias atliekantis praktiką tampa „VST“ darbuotoju. Studentų stipendijoms per penkerius metus akcinė bendrovė „VST“ jau skyrė 150 tūkst. litų.

Akcinė bendrovė „VST“ skirsto ir tiekia elektros energiją Vakarų Lietuvai. Elektros energija bendrovė aprūpina beveik 700 tūkst. klientų. Akcinė bendrovė „VST“ inicijuoja ir įgyvendina įvairius socialinės atsakomybės projektus – moko su elektra susidraugauti mažuosius, skiria paramą vaikų ligoninėms, mokykloms, rūpinasi gyvenančiųjų globos namuose gerove.

Akcinė bendrovė „VST“ skirsto ir tiekia elektros energiją beveik 700 tūkst. klientų Vakarų Lietuvoje. VST pagrindinis akcininkas yra LEO LT, valdantis 97,9 proc. visų bendrovės akcijų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!