Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/14454/valstybe-skatina-rengti-tarptautinius-mokslo-projektus/spausdinti/

Valstybė skatina rengti tarptautinius mokslo projektus

Publikuota: 2008-12-05 08:14
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Lietuvos mokslininkai skatinami aktyviau dalyvauti tarptautinėse mokslinių tyrimų programose, rengti ir koordinuoti konkurencingus mokslo projektus ir laimėti europinius konkursus. Tuo tikslu iš valstybės biudžeto paskirtos lėšos tarptautinių paraiškų rengimo išlaidoms kompensuoti.

Tarptautinių mokslo ir technologijų plėtros programų agentūra nutarė finansuoti 113 paraiškų iš 137, kurias pateikė mokslo ir studijų institucijos, įmonės ir viešosios įstaigos. Iš viso paskirta 718 974,44 litų.

Lėšos skirtos šių tarptautinių programų Lietuvos dalyvių paraiškoms: 102 7BP (Europos Sąjungos 7-oji bendroji mokslinių tyrimų, technologinės plėtros ir demonstracinės veiklos programa), penkioms EUROSTARS (Europos mažoms ir vidutinėms įmonėms skirta programa), trims BONUS (Baltijos jūros mokslinių tyrimų programa), dviems COST (Europos bendradarbiavimo mokslinių ir techninių tyrimų srityje programa) ir vienai EUREKA (įmonėms skirta Europos tyrimų, bendradarbiavimo ir plėtros programa) paraiškai.

Tikimasi, kad šis Švietimo ir mokslo ministerijos ir Tarptautinių mokslo ir technologijų plėtros programų agentūros sukurtas skatinimo mechanizmas bus veiksmingas. Už gautas lėšas tarptautinį mokslinį projektą rengiantys lietuviai tyrėjai galės nuvykti į susitikimus su partneriais, apmokėti į projekto rengėjų grupes įtrauktų tyrėjų darbą.

Valstybės dėmesys tarptautiniams mokslo projektams yra ypač svarbus, kadangi juose dalyvaudami šalies mokslininkai pagilina profesinę kompetenciją, užmezga naudingus kontaktus, pasiekia geresnių darbo rezultatų ir gali pelnyti tarptautinį pripažinimą.

Daugiau informacijos: www.tpa.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!