Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1416/mokiniai-ir-vasara-gales-zaisti-mokyklu-sporto-salese/spausdinti/

Mokiniai ir vasarą galės žaisti mokyklų sporto salėse

Publikuota: 2005-06-18 08:34
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Beveik 500 šalies mokyklų prisijungė prie Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuotos akcijos „Noriu – sportuoju“. Visą vasarą šių mokyklų sporto salėse ir aikštynuose galės žaisti vaikai.

„Siekiame, kad per vasaros atostogas visi vaikai turėtų malonių ir prasmingų užsiėmimų, kad mokyklų salės ir aikštynai būtų atviri ir vasarą. Dėkojame mokyklų vadovams, mokytojams, kurie suteikia mokiniams galimybę ir vasarą ilsėtis aktyviai“, - sakė akciją pristatydamas švietimo ir mokslo ministerijos valstybės sekretorius Dainius Numgaudis.

Akciją palaiko ir sportininkai, pasak kurių, sportas mokyklose - paprastas ir veiksmingas užimtumo būdas, juo labiau kad ne visi vaikai ir ne visą vasarą leidžia poilsio stovyklose.

Akcijoje „Noriu – sportuoju“ dalyvaujančias mokyklas papuoš specialūs akcijos plakatai. Juose sportuoti skatina ir Panevėžio futbolo klubo „Ekranas“ jaunučiai ir Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai.

Visoms akcijos dalyvėms Švietimo ir mokslo ministerija dovanoja kamuolių rinkinį – du krepšinio, po vieną futbolo ir tinklinio kamuolius.

Šiais metais akcijos vykdytojas yra Lietuvos moksleivių kūno kultūros ir sporto centras. Akcija „Noriu - sportuoju“ vyksta antrus metus. Pernai joje dalyvavo beveik 400 mokyklų. Šiemet vaikų užimtumui organizuoti Švietimo ir mokslo ministerija skyrė per 6 mln. litų, iš jų 3,2 mln. litų – vasaros poilsiui. Tikimasi, kad per vasarą stovyklose ir kituose užimtumo projektuose dalyvaus apie pusę visų moksleivių - 260 tūkst. vaikų.

Daugiau informacijos: Lietuvos moksleivių kūno kultūros ir sporto centro direktorė O. Babonienė, tel.: 8-5 262 04 34.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!