Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1415/ministerija-ispeja-del-neteisetu-aukstojo-mokslo-studiju-organizavimo/spausdinti/

Ministerija įspėja dėl neteisėtų aukštojo mokslo studijų organizavimo

Publikuota: 2005-06-17 09:31
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerija įspėja, kad individuali firma „Marine“, kuri interneto puslapyje adresu www.marine.lt skelbia informaciją apie atstovavimą bei tarpininkavimą Rusijos Federacijos aukštosioms mokykloms, neturi oficialaus Lietuvos Respublikos Vyriausybės pritarimu Švietimo ir mokslo ministerijos išduoto leidimo vykdyti studijas ir užsiimti kita su studijomis susijusia veikla Lietuvoje. Todėl šios įstaigos organizuojama su aukštojo mokslo studijomis susijusi veikla – t.y. priėmimo studijuoti skelbimas, sutarčių dėl studijų sudarymas, studijų ar konsultacijų vykdymas, taip pat valstybės pripažįstamų išsilavinimo, profesinės kvalifikacijos ar kvalifikacinių laipsnių pažymėjimų (atestatų), diplomų išdavimas - yra neteisėta.

Minėto interneto puslapio adresais studijuoti kviečiama pagal studijų programas šių aukštųjų mokyklų: Rusijos valstybinio socialinio universiteto, Finansinės akademijos prie Rusijos Federacijos Vyriausybės Atviro mokymosi instituto, Baltijos valstybinės akademijos, Kaliningrado jūreivystės kolegijos, Kaliningrado valstybinio technikos universiteto.

Neteisėtai užsienyje įgyta aukštojo mokslo kvalifikacija sukelia problemų, prireikus atlikti įgytos kvalifikacijos ir išduoto diplomo vertinimo ir pripažinimo Lietuvoje procedūras. Švietimo ir mokslo ministerija įspėja norinčiuosius studijuoti, kad turėtumėte pasiteirauti dėl institucijų siūlomų studijų pagal užsienio aukštųjų mokyklų studijų programas teisėtumo, t.y. ar studentų priėmimą skelbianti institucija turi Švietimo ir mokslo ministerijos išduotą leidimą vykdyti studijas ir užsiimti kita su studijomis susijusia veikla.

Informacija apie teisėtai studijas Lietuvoje vykdančias aukštąsias mokyklas arba kitus juridinius asmenis yra skelbiama Atviros informavimo, konsultavimo ir orientavimo sistemos (AIKOS) svetainėje interneto puslapyje adresu www.aikos.smm.lt bei Švietimo ir mokslo ministerijos Mokslo ir studijų departamento interneto puslapyje adresu www.mokslas.lt. Informacija taip pat teikiama Švietimo ir mokslo ministerijos telefonais (8~5) 2663436 ir (8~5) 2663440

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!