Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1371/pradedami-skelbti-brandos-egzaminu-rezultatai/spausdinti/

Pradedami skelbti brandos egzaminų rezultatai

Publikuota: 2005-06-10 14:37
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos telekomas, AB

Šiandien, birželio 10 d., trumpuoju numeriu 1667 bus pradėti skelbti valstybinio matematikos egzamino rezultatai. Bendrojo lavinimo mokyklas valstybinių brandos egzaminų protokolai paprastai pasiekia po kelių dienų.

Valstybinius ir mokyklinius brandos egzaminus laikiusiems abiturientams AB „Lietuvos telekomas“ suteikia galimybes operatyviau sužinoti egzaminų rezultatus trumpuoju numeriu 1667.

Pirmieji informavimo apie egzaminų rezultatus paslauga galės pasinaudoti matematikos egzaminą pasirinkę abiturientai. Jį gegužės 18 d. laikė apie 83 proc. dvyliktokų.

Informacija apie brandos egzaminų rezultatus, paskambinus numeriu 1667, teikiama pasakius abituriento identifikavimo numerį, o siunčiant trumpąją žinutę - įrašius abituriento bei egzamino kodus, pvz., 854796 [tarpas] M.

Skambinant telefono numeriu 1667 iš AB „Lietuvos telekomas“ tinklo, už pokalbius mokama pagal tarpmiestinių pokalbių tarifą, t. y. darbo dienomis nuo 7 iki 20 val. – 0,26 Lt/min., darbo dienomis nuo 20 iki 7 val., poilsio ir švenčių dienomis – 0,09 Lt/min. Skambinant iš mobiliojo ryšio operatorių tinklų, už pokalbius mokama pagal pasirinkto mokėjimo plano tarifą, taikomą skambinant mobiliojo ryšio operatoriaus tinkle.

Siunčiant trumpąją žinutę numeriu 1667 iš mobiliojo ryšio tinklų, mokama 0,60 Lt už kiekvieną išsiųstą žinutę. Atsakymas siuntėjui nekainuoja.

Jau ketvirtus metus iš eilės bendrą informacijos apie egzaminų rezultatus projektą inicijuoja Švietimo ir mokslo ministerijos Nacionalinis egzaminų centras (NEC), AB „Lietuvos telekomas“ ir kontaktų centrų paslaugas teikianti bendrovė „Lintel“. 2003 m., pasirašius sutartį su Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija (LAMA BPO), paslauga papildyta informacija apie stojamuosius egzaminus, stojimo tvarkas ir egzaminų stojant į Lietuvos aukštąsias mokyklas rezultatus. „Lietuvos telekomo“ suteiktu trumpuoju numeriu informaciją teikia UAB „Lintel” konsultantai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!