Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1369/bus-apdovanoti-aukstuju-mokyklu-vadoveliu-autoriai/spausdinti/

Bus apdovanoti aukštųjų mokyklų vadovėlių autoriai

Publikuota: 2005-06-11 10:11
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Birželio 13 d. 16 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Ovaliojoje salėje (A.Volano g. 2/7, Vilnius) švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas įteiks padėkos raštus Aukštojo mokslo vadovėlių autorių konkurso nugalėtojams. Iš viso bus apdovanota per 90 autorių.

Pirmosios premijos paskirtos: Valmantui Budriui už vadovėlį „Klinikinė neurologija“, išleistą 2003 metais; Vytautui Pranui Pranuliui, Arvydui Pajuodžiui, Sigitui Urbonavičiui, Reginai Virvilaitei už vadovėlį „Marketingas“, išleistą 2000 metais; Leonui Klumbiui už vadovėlį „Nervų sistemos chirurgija“, išleistą 2001 metais. Pirmosios premijos dydis – 12 tūkst. Lt.

Antrosiomis, trečiosiomis ir paskatinamosiomis premijomis įvertinti medicinos, matematikos, filologijos, inžinerijos, psichologijos, architektūros ir kitų studijų krypčių vadovėliai.

„Visoms studijų sritims vadovėlių išleidžiama vis daugiau. Matome, kad premijų laureatų būrys ir gausus, ir labai įvairus. Konkurso nuostatai numato skatinti ir pasauliniu mastu geriausių vadovėlių vertimą – šiemet kaip tik vienas toks vadovėlis premijuotas. Vadovėlių atrankos komisija gerai daro atrinkdama premijoms visų pirma tuos vadovėlius, kuriuos pripažįsta ir naudoja ne viena mokykla“, - sako švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

Šiemet konkursui buvo pateikta 50 vadovėlių (pernai – 28). Premijuoti 36 vadovėliai. Iš humanitarinių mokslų srities premijuotas 1 vadovėlis, meno studijų – 3, socialinių mokslų – 8, fizinių mokslų – 7, biomedicinos – 10 ir technologijos – 7 vadovėliai.

Šiemet premiją pirmą kartą per visą konkursą gavo iš užsienio kalbos išverstas vadovėlis. Tai Loretos Vaicekauskaitės iš danų kalbos išverstas vadovėlis „Kaip rašyti mokslinį darbą“. Jis pažymėtas paskatinamąja premija.

Vadovėliai per konkursą buvo vertinti pagal šiuos pagrindinius kriterijus: originalumą, tikslų atitikimą, naujovių atspindėjimą, dėstymo metodiškumą, taisyklingą kalbą ir stilių, dėstymo vaizdumą.

Konkursą trečius metus organizuoja Studijų kokybės vertinimo centras, premijuotinus atrenka šio centro sudaryta Aukštojo mokslo vadovėlių atrankos komisija. Šio konkurso tikslas – gerinti studijų aukštosiose mokyklose kokybę, skatinti gerų mokymo(si) priemonių rengimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!