Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1339/mokslininku-mobilumo-skatinimas-stabdys-protu-nutekejima/spausdinti/

Mokslininkų mobilumo skatinimas stabdys protų nutekėjimą

Publikuota: 2005-06-06 12:29
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerija ir Studijų kokybės vertinimo centras konferencijoje pristatė kuriamą Lietuvos mokslininkų mobilumo centrą.

„Ne vienos šalies patirtis parodė, kad profesionalai lieka savo šalyje tiktai tuomet, kai profesionalumas yra vertinamas ir sulaukia deramo dėmesio. Mokslininkų mobilumo centras ir atliks šį nelengvą, bet mums ypač svarbų darbą ir atvers naujas protų nutekėjimo problemos sprendimo galimybes “, – sakė švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas Lietuvos mokslininkų mobilumo centro atidarymo konferencijoje.

Kuriamo Lietuvos mokslininkų mobilumo centro tikslas – prisidėti prie mokslininkų judrumui palankių sąlygų sudarymo, teikti asmeninę pagalbą atvykstantiems į Lietuvą bei iš jos išvykstantiems dirbti tyrėjams.

Pasak ministro R. Motuzo, Lietuva kartu su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis stengsis sudaryti palankias sąlygas mokslininkams tobulinti kvalifikaciją, siekti pripažinimo mokslo srityje, judėti ir semtis patirties per tarptautinį bendradarbiavimą. „Mokslininkų mobilumo centras laiduos glaudesnį grįžtamąjį ryšį su užsienyje dirbančiais mokslininkais. Jis bus neabejotinai reikalingas norintiems į Lietuvą atvykti ar į ją sugrįžti mokslininkams bei ieškos galimybių jiems pagelbėti, – pabrėžė ministras R. Motuzas.

Taip pat ministras įsitikinęs, kad Lietuvos mokslininkai, turėdami savo šalyje tokią jungiamąją grandį, galės efektyviau išnaudoti Europos Komisijos siūlomas mokslininkų mobilumo galimybes. Kita vertus, suaktyvinę mokslininkų judėjimą galėtume tikėtis didesnio domėjimosi Lietuvos mokslu bei užsakomųjų mokslinių darbų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš pasaulio verslo įmonių.

Konferencijoje taip pat buvo pristatytas Europos mokslininkų mobilumo portalas, Lietuvos mobilumo centro interneto puslapiai, Slovakijos ir Graikijos mokslininkų mobilumo centrų veikla, aptartos Lietuvos mokslininkų grįžimo iš JAV galimybės bei problemos, galimybės mokslo ir studijų institucijoms, įmonėms, pavieniams mokslininkams pasinaudoti EK parama bei kt.

Konferenciją rengia Studijų kokybės vertinimo centras, finansuoja Europos Komisija ir Lietuvos Respublika, vykdydama 6-osios bendrosios programos papildomos paramos projektą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!