Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/13249/sleniu-pletros-komisija-patvirtino-sleniu-nemunas-ir-santaka-pletros-programas/spausdinti/

Slėnių plėtros komisija patvirtino slėnių „Nemunas“ ir „Santaka“ plėtros programas

Publikuota: 2008-09-24 08:02
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Lietuvos ilgalaikiuose strateginiuose dokumentuose pabrėžiama glaudesnės mokslo, studijų ir verslo sąveikos būtinybė. LR Vyriausybės patvirtintoje koncepcijoje integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų (slėnių) plėtra siekiama Lietuvoje sukurti tarptautinio lygio mokslo, studijų ir žinių ekonomikos branduolius, paspartinti žinių visuomenės kūrimą ir sustiprinti ilgalaikius Lietuvos ūkio konkurencingumo pagrindus.

Šios koncepcijos įgyvendinimo laikotarpis – 2007-2013 metai. Spalio 22 dieną Švietimo ir mokslo bei Ūkio ministerijų įgaliota Slėnių plėtros komisija aprobavo integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų slėnio „Nemunas“ ir slėnio „Santaka“ plėtros programas.

Slėnio „Nemunas“ veiklos kryptys: agrobiotechnologija, bioenergetika ir miškininkystė bei maisto technologijos, sauga ir sveikatingumas.

Slėnio „Santaka“ veiklos kryptys: darnioji chemija, mechatronika ir susijusios elektroninės technologijos, ateities energetika bei informacinės ir telekomunikacinės technologijos.

Slėnių plėtra vykdoma naudojant Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių biudžetų, mokslo ir studijų institucijų, kitų viešųjų juridinių asmenų, privačių asmenų, ES struktūrinės paramos ir tarptautinių mokslinių tyrimų ir inovacijų plėtros programų lėšas. Slėnio „Nemunas“ finansavimui reikia apie 200 mln. litų, iš kurių iki 120 mln. litų planuoja skirti Švietimo ir mokslo ministerija iš struktūrinių fondų lėšų. Slėnio „Santaka“ bendras biudžetas apie 300 mln. litų, iš jų iki 200 mln. litų dengs Švietimo ir mokslo ministerijos administruojamos struktūrinių fondų lėšos.

„Džiugu, kad integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų kūrimo procesas įsibėgėja. Norėčiau pabrėžti pačios integracijos svarbą. Klojami tikrosios partnerystės pamatai ne tik tarp mokslo, studijų ir verslo atstovų, bet ir tarp valstybės institucijų, atsakingų už politikos formavimą bei valstybės poreikių ir prioritetų išgryninimą“, – sakė Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorė Lina Domarkienė.

Slėnių „Nemunas“ ir „Santaka“ plėtros programos bus teikiamos LR Vyriausybei. Vyriausybė jau yra patvirtinusi integruoto mokslo, studijų ir verslo centro (slėnio) Lietuvos jūrinio sektoriaus plėtrai programą. Slėnių plėtros komisijoje toliau svarstomi „Saulėtekio“ ir „Santaros“ slėnių plėtros projektai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!