Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1272/uz-kursinius-ir-diplominius-darbus-tukstantiniai-apdovanojimai/spausdinti/

Už kursinius ir diplominius darbus - tūkstantiniai apdovanojimai

Publikuota: 2005-05-26 15:13
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: VGTU

Studentų moksliniai tiriamieji darbai vertinami ne tik akademikų, tačiau ir verslo atstovų. UAB „Siemens“, Vokietijos koncerno „Siemens AG“ bendrovė Lietuvoje, jau penktus metus iš eilės apdovanos gabiausius techninių mokslų studentus. Keturiems gabiausiesiems šiemet ketinama įteikti vardinius „Werner von Siemens“ apdovanojimus už daugiau nei 13 tūkst. litų.

Mokslinius tiriamuosius kursinius arba diplominius darbus apdovanojimams iki šių metų birželio 17 d. adresu UAB „Siemens“, Werner von Siemens konkursui, J. Jasinskio g. 16 C, Vilnius gali siųsti bakalauro, magistrantūros studentai, doktorantai. Jų temos turi atitikti korporacijos „Siemens“ veiklos sritis: informacija ir ryšiai, medicinos sprendimai, automatika ir elektrotechnika, energijos gamyba, perdavimas, paskirstymas, transporto sistemos. Be to, prie darbo reikia pridėti ir gyvenimo aprašymą (CV), darbo reziumė bei darbo vadovo įvertinimą, rekomendaciją. Kasmet apdovanojami 2 – 5 geriausius darbus pateikę studentai. Specialistų komisija vertindama darbus labiausia atsižvelgia į inovatyvumą, mokslinių žinių praktinio pritaikymo galimybes. Daugiau informacijos galima ieškoti bendrovės tinklalapyje adresu www.siemens.lt

Mantas Puočiauskas, pernai už magistrinį darbą „Regos sistemos modeliavimas dirbtiniais neuroniniais tinklais“ gavęs apie 3500 Lt (1000 eurų) vertės „Werner von Siemens“ apdovanojimą bei apdovanojimo raštą teigia, kad komisijos vertinimas yra griežtas, tačiau kriterijai yra aiškus ir kiekvienas studentas gali įvertinti savo galimybes laimėti. Anot jo, svarbiausia pateikti gerus darbus atitinkančius „Siemens“ veiklos sritis. „Werner von Siemens“ apdovanojimas studentams yra svarbus, todėl, kad jie gauna ne tik akademinį savo darbų įvertinimą, bet ir verslo atstovų pripažinimą. Pastarasis labiau remiasi praktinių pritaikymu ir praktine verte“, - sako antrasis pernai metų „Werner von Siemens“ apdovanojimo laimėtojas Renaldas Raišutis, Kauno technologijų universiteto (KTU) matavimų inžinerijos krypties doktorantas. Jis pusketvirto tūkstančio litų apdovanojimą gavo už darbą „Sudėtingos geometrijos objektų vizualizavimas ultragarsiniuose tyrimuose“.

Anot laimėtojų, apdovanojimai ir didžiųjų kompanijų įvertinimas yra labai svarbūs. „Norint studijuoti ar dirbti užsienyje tokių kompanijų, kaip „Siemens“ apdovanojimai, laba praverčia, nes manoma, kad šios bendrovės profesionalų įvertinimas yra labai svarus ir parodo, kad apdovanotasis yra savos srities specialistas“, - pasakoja M. Puočiauskas.

Universitetų ir verslininkų bendradarbiavimas

„Werner von Siemens“ apdovanojimai yra sukurti, kad skatintų universitetų ir verslo įmonių bendradarbiavimą, sklandų žinių perdavimo procesą. Todėl studentų darbuose vertinamos ne tik inovacijos, jų lygis, bet kartu atsižvelgiama ir į galimybę naujoves, patobulinimus pritaikyti praktikoje, kasdienėje veikloje.

„Mūsų tikslas yra ne tik skatinti abipusį žinių, informacijos srautą tarp mokslo institucijų ir verslo įmonių. Kartu siekiame, kad akademiniai pasiekimai būtų ne tik teoriniai, bet praverstų ir kasdienos praktikoje. Be to, remdami jaunus motyvuotus aukštos kvalifikacijos žmones, mes mezgame kontaktus su galimais mūsų darbuotojais“, - sako Audris Barcevičius, UAB „Siemens“ generalinis direktorius.

Anot R. Raišučio, kompanijų apdovanojimai skatina anksčiau pasirinkti savo darbo ir gyvenimo kryptį bei nuosekliai ja eiti.

„Werner von Siemens“ apdovanojimai yra dalis plačios „Siemens“ korporacijos visame pasaulyje nuo 1997 m. vykdomos programos „Youth and Knowledge“. Jos tikslas skatinti mokslo institucijų ir verslo sektoriaus bendradarbiavimą. 2004 m. „Siemens“ AG koncernas stipendijoms, studentų mainų programoms, atskiriems projektams visame pasaulyje skyrė daugiau nei 14 mln. litų (daugiau nei 4,3 mln. eurų). UAB „Siemens“ Lietuvos studentų apdovanojimams ir stipendijoms pernai skyrė 119 tūkst. litų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!