Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/12343/lietuvos-mokslo-ir-studiju-sistemai-ilgalaike-vystymo-strategija/spausdinti/

Lietuvos mokslo ir studijų sistemai – ilgalaikė vystymo strategija

Publikuota: 2008-07-09 09:09
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Liepos 8 d. Lietuvos mokslų akademijoje vyko pasitarimas dėl mokslo ir studijų ilgalaikio vystymo koncepcijos ir strategijos. Švietimo ir mokslo ministro iniciatyva surengtame pasitarime dalyvavę Lietuvos mokslo tarybos (LMT), Lietuvos mokslų akademijos (LMA), Aukštojo mokslo tarybos (AMT) atstovai sutarė, kad būtina parengti atnaujintą mokslo ir studijų sistemos pertvarkos koncepcijos projektą.

Pasitarimą pradėjęs švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius pabrėžė mokslo ir studijų sistemos vystymo ilgalaikio vystymo strategijos sukūrimo svarbą. Pasak ministro, parengti ilgalaikę strategiją yra vienas iš principų, apibrėžtų 2007 m. birželio 14 d Lietuvos parlamentinių politinių partijų susitarime dėl mokslo ir studijų sistemos pertvarkos.

Diskusijoje dalyvavę LMT, LMA, AMT vadovai kalbėjo, kad tokia ilgalaikė programa yra reikalinga ir ketina dalyvauti rengiant strategijos dokumentus.

Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Giedriaus Viliūnas atkreipė dėmesį, kad šiuo metu Lietuvoje mokslo ir studijų sistemą reglamentuoja daug fragmentiškų dokumentų, programų ir strategijų, tačiau nėra bendros, vieningos, ilgalaikės nacionalinės mokslo ir studijų sistemos vystymo strategijos.

Švietimo ir mokslo ministro teigimu, ilgalaikės strategijos rengimui taip pat pritaria Lietuvos universitetų rektorių konferencija, Vilniaus universiteto senatas, studentų atstovai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!