Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1217/informacija-apie-egzaminus-abiturientai-gales-suzinoti-telefonu-1667/spausdinti/

Informaciją apie egzaminus abiturientai galės sužinoti telefonu 1667

Publikuota: 2005-05-18 12:50
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos telekomas, AB

Pradedantiems brandos egzaminų sesiją abiturientams AB „Lietuvos telekomas“ sudarys galimybes operatyviau sužinoti egzaminų rezultatus trumpuoju numeriu 1667. Šiais metais paskambinus ar nusiuntus trumpąją žinutę numeriu 1667 bus galima sužinoti ne tik valstybinių, bet ir mokyklinių brandos egzaminų rezultatą.

„Kiekvienais metais trumpasis egzaminų numeris 1667 tampa vis populiaresnis, todėl šiais metais sudarėme galimybes greitai sužinoti ir mokyklinių egzaminų rezultatus“, - sako Valdas Kaminskas, AB „Lietuvos telekomas“ Ryšių su visuomene skyriaus vadovas.

Trumpuoju numeriu 1667 bus teikiama informacija ne tik apie valstybinių ir mokyklinių brandos egzaminų rezultatus, bet ir informacija apie egzaminų tvarkas, reikalavimus ir tvarkaraščius. Pasibaigus brandos egzaminams ir vykstant priėmimui į Lietuvos aukštąsias mokyklas, trumpuoju numeriu 1667 galima sužinoti studijų programas, priėmimo tvarkas, reikalingus pateikti dokumentus ir kitą informaciją. Informacijos telefonu taip pat bus galima sužinoti kviečiamųjų studijuoti sąrašus.

Šiemet pirmieji informavimo apie egzaminų rezultatus paslauga galės pasinaudoti matematikos egzaminą pasirinkę abiturientai. Jį gegužės 18 d. laiko apie 83 proc. dvyliktokų.

Informacija apie brandos egzaminų rezultatus, paskambinus numeriu 1667, teikiama pasakius abituriento identifikavimo numerį, o siunčiant trumpąją žinutę - įrašius abituriento bei egzamino kodus, pvz., 854796 [tarpas] M.

Skambinant telefono numeriu 1667 iš AB „Lietuvos telekomas“ tinklo, už pokalbius mokama pagal tarpmiestinių pokalbių tarifą, t. y. darbo dienomis nuo 7 iki 20 val. – 0,26 Lt/min., darbo dienomis nuo 20 iki 7 val., poilsio ir švenčių dienomis – 0,09 Lt/min. Skambinant iš mobiliojo ryšio operatorių tinklų, už pokalbius mokama pagal pasirinkto mokėjimo plano tarifą, taikomą skambinant mobiliojo ryšio operatoriaus tinkle.

Siunčiant trumpąją žinutę numeriu 1667 iš mobiliojo ryšio tinklų, mokama 0,60 Lt už kiekvieną išsiųstą žinutę. Atsakymas siuntėjui nekainuoja.

Per 2004m. birželio ir liepos mėnesius iš viso sulaukta 161 083 skambučių bei 149 280 trumpųjų žinučių.

Jau ketvirtus metus iš eilės bendrą informacijos apie egzaminų rezultatus projektą inicijuoja Švietimo ir mokslo ministerijos Nacionalinis egzaminų centras (NEC), AB „Lietuvos telekomas“ ir informacijos paslaugas teikianti bendrovė „Lintel“. 2003 m., pasirašius sutartį su Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija (LAMA BPO), paslauga papildyta informacija apie stojamuosius egzaminus, stojimo tvarkas ir egzaminų stojant į Lietuvos aukštąsias mokyklas rezultatus. „Lietuvos telekomo“ suteiktu trumpuoju numeriu informaciją teikia UAB „Lintel” konsultantai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!