Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1210/pristatoma-lietuvos-virtuali-biblioteka/spausdinti/

Pristatoma Lietuvos virtuali biblioteka

Publikuota: 2005-05-18 08:20
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Vilniaus universitetas

Gegužės 18 d. Vilniaus universitete bus pristatyta Lietuvos virtuali biblioteka. Projektą pristatys Kauno technologijos universiteto profesorius Aleksandras Targamadzė su kolegomis. Pristatyme dalyvauti pakviesti Švietimo ir mokslo bei Kultūros ministerijų, Lietuvos mokslų akademijos, Lietuvos mokslo tarybos bei kitų mokslui ir studijoms svarbių žinybų atstovai.

Virtuali biblioteka - tai visų lygių elektroninės bibliotekos - nuo namų iki pasaulio informacijos šaltinių, ITT priemonės ir vartotojo sąsaja. Lietuvos virtuali biblioteka sukurta vykdant Švietimo ir mokslo ministerijos programą „Informacinės technologijos mokslui ir studijoms. 2001-2006 m.“ ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų remiamus projektus.

Pirmasis žingsnis kuriant naujas bibliotekų paslaugas buvo žengtas 1997 metais, Lietuvos akademinių bibliotekų direktorių asociacijai ir Rektorių konferencijai inicijavus projektą „Lietuvos akademinių bibliotekų tinklas“. Juo siekta sukurti Lietuvos virtualią biblioteką skaitytojams, automatizuojant bibliotekų darbą, unifikuojant paiešką ir priėjimą prie elektroninės informacijos išteklių bei virtualių paslaugų.

„Lietuvos akademinių bibliotekų tinklas“ dabar jungia 76 institucijas: 16 universitetų, Lietuvos mokslo akademijos biblioteką, 39 valstybinių mokslo institutus ir 20 kolegijų. Daugiau nei pusšimčio institucijų bibliotekų procesai yra automatizuoti, naudojant bibliotekinę sistemą „ALEPH". Šiuo metu jau sukurtos ir palaikomos Lietuvos mokslo ir studijų publikacijų ir Lietuvos magistro baigiamųjų darbų, daktaro disertacijų ir jų santraukų elektroninių dokumentų duomenų bazės, pradėtos kurti kitos visateksčių dokumentų duomenų bazės, virtualioje aplinkoje vartotojams pateiksiančios pačius elektroninius dokumentus - studijų ir mokslo literatūrą.

Renginys vyks Vilniaus universiteto Senato salėje (Universiteto g.3, II a.). Pradžia 15 val.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!