Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/11968/studentiska-interneto-televizija-netiks-tv-skatina-atsispirti-nesaziningoms-studijoms/spausdinti/

Studentiška interneto televizija „Netiks TV“ skatina atsispirti nesąžiningoms studijoms

Publikuota: 2008-06-09 12:39
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų atstovybių sąjunga

Prasidėjus sesijai, atsinaujinęs portalas Netiks.lt skelbia akciją prieš nesąžiningas studijas „Pagauk juodą kadrą“.

Sesijos metu klestintis kyšininkavimas, toleruojamas masinis nusirašinėjimas, egzaminų laikymo tvarkos pažeidimai ir neobjektyvus vertinimas - veiksniai, kurių neturėtų būti kokybiškų studijų procese. Siekdama ugdyti akademinio sąžiningumo kultūrą Lietuvos aukštosiose mokyklose, Netiks TV meta iššūkį nesąžiningoms studijoms.

„Netiks TV skelbiama akcija „Pagauk juodą kadrą“ – puiki galimybė praskleisti Lietuvos aukštųjų mokyklų egzaminų sesijos užkulisius ir drąsiai įvardinti, kas studentus neramina belaukiant vieno ar kito egzamino ar atsiskaitymo. Sklando daugybė mitų apie įvairius egzaminų sesijos įvykius, kurie nedaro garbės nei aukštosioms mokykloms, nei jose studijuojantiems, ypatingai šiuo metu, kai kalbame apie aukštojo mokslo reformą, kurios siekinys – kokybiškos studijos. Nesvarbu kokia nesąžiningų studijų forma tai bebūtų – negalima jos toleruoti, todėl šia akcija norime padrąsinti studentus apie tai kalbėti garsiai ir šitaip skatinti pokyčius aukštosiose mokyklose„– akcijos tikslą apibūdina Netiks TV koordinatorius Andrius Prieslikas

Studentus Netiks TV kviečia fiksuoti viską, kas leidžia studijas pavadinti „nesąžiningomis“ ar nepatinka sesijos metu.

Netiks TV komanda pasiruošusi atvykti į kiekvieną aukštąją mokyklą, jeigu tik joje studentai mato akademinių pažeidimų. Tereikia pranešti Netiks TV komandai adresu info@netiks.lt, kur ir kada vyks egzaminas ar galimi egzaminų tvarkos pažeidimai, ir laukti atvykstant filmavimo komandos!

„Visą sesijos laikotarpį lauksime studentų kvietimo atvykti ir kartu laukti artėjančio egzamino. Netiks TV domina viskas: kaip ir kokiomis nuotaikomis vedini studentai laukia egzaminų, kas neramina egzamino rytą, kokius reikalavimus kelia šiandienos dėstytojai ir ar jie objektyvūs vertindami studentus. Ypatingai skubiai Netiks TV komanda atrūks į aukštąją mokyklą, kurioje studentai skatinami nusirašinėti ar kyšininkauti. Manome, kad tai puiki proga kartu mokytis egzaminus laikyti sąžiningai ir be baimės“, - sako Andrius Pieslikas.

Studentai taip pat kviečiami ir patys filmuoti „juoduosius egzaminų sesijos kadrus“, o nufilmuotą medžiagą talpinti www.netiks.lt. Netiks TV komanda nuspręs, kuris vaizdelis yra vertas Netiks TV agento vardo ir geriausio vaizdo reportažo autorių nusiteikusi apdovanoti.

Jau ne pirmą akciją akademiniam sąžiningumui skatinti rengianti Lietuvos studentų atstovybių sąjunga, tikisi, kad šis studentiško videoportalo Netiks.lt projektas atkreips visuomenės dėmesį ir tai bus viena iš priemonių link geresnės studijų kokybės, kad studentai studijuotų ne vien dėl diplomo, bet dėl žinių bagažo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!