Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1173/lietuvos-kaimai-svencia-interneto-eros-pradzia/spausdinti/

Lietuvos kaimai švenčia interneto eros pradžią

Publikuota: 2005-05-13 10:39
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos radijo ir televizijos centras, AB

Daugelis kaimo žmonių šiomis dienomis sulaukia kardinalių permainų - dėka jau galutinai baigiamo įgyvendinti RIAP projekto į provinciją pagaliau ateina internetas. Nors įrangą AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“, trumpiau vadinamas „Telecentru“, baigė montuoti prieš mėnesį, dar prireikė laiko kompiuterių ir baldų atvežimui į viešuosius interneto taškus.

„Šiandien mūsų rajone didelė šventė, taip kaimo žmones vienijančio įvykio jau seniai nebuvo“, - teigė Elektrėnų viešosios bibliotekos direktorė Genė Dapkevičienė. Pasak direktorės, prie šešių bibliotekos skyrių, kuriuose įkurtos viešos interneto prieigos, būriuojasi eilės.

Anot „Telecentro“ generalinio direktoriaus Algirdo Vydmonto, žmonės su tokiu pat entuziazmu domisi galimybėmis turėti internetą ir savo namuose: „Dėka RIAP projekto sukūrėme infrastruktūrą, kurios dėka galime siūlyti aukščiausios kokybės internetą ir atokių kaimų gyventojams. Nors buvo nemažai skeptikų, šiandien mūsų technikai kaimuose dirba visu pajėgumu - žmonės puikiai supranta technologijų įtaką jų ir jų vaikų ateičiai“.

Socialinę atskirtį mažinantis projektas, VRM užsakymu, įgyvendintas PHARE lėšomis - už 2,2 milijonus litų „Telecentras“ ne tik sukūrė infrastruktūrą, bet ir pusantrų metų tieks internetą. Iš viso įrengta daugiau nei 300 viešųjų interneto prieigų atokiausiuose šalies kaimuose. Visu pajėgumu dirbusi bendrovė per keturis mėnesius sukūrė infrastruktūrą, užtikrinančią galutinę prieigą prie vartotojo - internetas atvestas į kaimų bibliotekas, mokyklas, kultūros ir sveikatos priežiūros centrus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!