Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/1105/tarptautinis-elektroniku-konkursas-rygoje/spausdinti/

Tarptautinis elektronikų konkursas Rygoje

Publikuota: 2005-05-04 07:59
Tematika: Švietimas, studijos
Autorius: Šarūnas Šutėnas

Šių metų balandžio 25 dieną Rygoje įvyko tarptautinis elektronikų konkursas. Jame dalyvavo jaunieji elektronikai iš Latvijos ir Lietuvos. Beje, latviai gegužės 6 d. dalyvaus Šiaulių aušros muziejuje vyksiančiame elektronikų konkurse. Mokiniams tai puiki proga pamatyti kitą kraštą, susipažinti, išmokti ginti savo mintis bei diskutuoti. Taip pat jie galėjo pamatyti kitus darbus, pasisemti idėjų.

Konkursas buvo vedamas latvių kalba ir lygiagrečiai verčiamas į anglų kalbą. Konkurso esmė: per dvi valandas reikia raštu atsakyti į kelis teorinius klausimus, kurie svečiams buvo pateikti anglų kalba. Taip pat buvo užduotis sulituoti schemą: duotos dvi mikroschemos (C4011 ir NE555), pora šviesos diodų ir tranzistorių, pjezo elementas ir keli pasyviniai elementai. Iš šių dalių per tas pačias dvi valandas reikėjo savo nuožiūra sulituoti bet kokią schemą, kurią vėliau reikėjo pristatyti komisijai ir papasakoti kas tai yra. Su komisija galima buvo kalbėtis latvių, anglų arba rusų kalbomis.

Po konkurso visi pakviesti į ekskursiją po Rygą, o vėliau buvo paskelbti rezultatai. Laimėtojai apdovanoti diplomais ir simboliniais prizais. Džiugu, jog vyresniųjų grupėje visas pirmas vietas užėmė vilniečiai:

  1. Edgaras Vaitkevičius, 10 klasė;
  2. Šarūnas Šutavičius, 12 klasė;
  3. Karolis Leonavičius, 10 klasė.

Sveikiname laureatus ir tikimės, kad ateityje tokie konkursai populiarės ir elektronikai turės galimybes įgyti ir tarptautinės patirties.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!