Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/10801/pareiskimai-apie-dar-vieno-universiteto-steigima-salyje-vadinami-kliedesiais/spausdinti/

Pareiškimai apie dar vieno universiteto steigimą šalyje vadinami kliedesiais

Publikuota: 2008-03-18 14:28
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) kritiškai vertina žiniasklaidoje nuskambėjusius pareiškimus apie dar vieno universiteto steigimą Lietuvoje. Studentų atstovai dėmesį atkreipia į Panevėžio politikų veiksmus ir ketinimus regioną nuo „degradacijos“ gelbėti steigiant universitetinę aukštąją mokyklą vadina kliedesiais.

„Tokie planai visos šalies mastu atrodo kaip mažių mažiausiai neatsakingi ir naivūs. Tik kliedėjimus primena pareiškimai, jog universitetą būtina steigti dėl konkretaus regiono gerovės. Šiandien gyvename pasaulyje, kur lokalus mąstymas yra daugiau nei rizikingas“, - teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Jonas Okunis.

Pasak LSS vadovo, šalyje situacija yra tokia, jog universitetų tinklą reikia ne toliau plėsti, bet veikiau optimizuoti.

„Regioninių universitetų vizija savo erą jau baigė ir, deja reikia pripažinti, minorine nata: rektorių rinkimai primena nevykusį spektaklį, studijų kokybė švelniai tariant – nepavyzdinė, apie pastarąjį faktą bylo ir dažnai pustuštės auditorijos. Vargu ar užmojai steigti naujus regioninius universitetus atneštų realios naudos tiek konkretiems regionams, tiek valstybės aukštajam mokslui apskritai“, - tikina studentų sąjungos prezidentas Jonas Okunis.

Reaguodama į politikų planus Panevėžyje steigti dar vieną universitetą, Lietuvos studentų sąjunga artimiausiu metu kreipsis į Švietimo ir mokslo ministeriją, Aukštojo mokslo Tarybą, kitas aukštųjų mokyklų steigimą koordinuojančias institucijas.

Primename, kad nuomonę apie būtinybę reformuojant šalies aukštąjį mokslą optimizuoti ir aukštųjų mokyklų tinklą LSS nacionaliniu mastu pristatė dar 2007 m. metų rugpjūtį organizacijos Tarybos priimtoje „Pozicijoje dėl aukštojo mokslo reformos“. Šis klausimas akcentuotas ir š. m. kovo 6 d. LSS Tarybos rezoliucijoje „Dėl universitetų valdymo“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!