Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/10652/patvirtintas-mokslo-ir-studiju-istatymo-projektas/spausdinti/

Patvirtintas Mokslo ir studijų įstatymo projektas

Publikuota: 2008-03-05 18:26
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Vyriausybėje patvirtintas Mokslo ir studijų įstatymo projektas, kurį Švietimo ir mokslo ministerija patikslino pagal sausio mėnesį pateiktas suinteresuotų institucijų ir socialinių partnerių pastabas ir pasiūlymus.

Projektas skirtas pakeisti šiuo metu galiojančius Mokslo ir studijų ir Aukštojo mokslo įstatymus. Svarbiausios naujovės siūlomos mokslo ir studijų institucijų autonomijos ir atskaitomybės, valdymo, finansavimo, studijų sistemos, studijų ir mokslinės veiklos kokybės užtikrinimo, studentų paramos srityse.

Patvirtintame projekte numatyta, kad aukštosios mokyklos valdymo galios proporcingai padalinamos tarp trijų organų: tarybos, senato ir rektoriaus. Projekte apibrėžta, kad taryba - aukščiausias aukštosios mokyklos valdymo organas, priimantis svarbiausius strateginius sprendimus, senatas atsako už akademinę universiteto veiklą, o rektorius yra aukštosios mokyklos administracijos vadovas, atsakingas tarybos ir senato sprendimų įgyvendinimą, veikiantis aukštosios mokyklos vardu, jai atstovaujantis ir atskaitingas tarybai.

Įstatymo projekte numatoma atsisakyti šiuo metu egzistuojančių trijų valstybinių mokslo įstaigų tipų – valstybės mokslo instituto, universitetinio mokslo instituto ir valstybės mokslo įstaigos. Iki 2010 m. turėtų būti įvykdyta dabartinės mokslinių tyrimų įstaigų sistemos pertvarka, kurios metu dalis šių įstaigų bus konsoliduota į autonomiškus mokslinių tyrimų institutus, o kita dalis iki galo integruota į valstybinius universitetus.

Įstatymo projektas Seime bus svarstomas pavasario sesijos pradžioje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!