Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/10544/siuloma-praktikos-metu-bendrabuciu-duris-atverti-visiems-studentams/spausdinti/

Siūloma praktikos metu bendrabučių duris atverti visiems studentams

Publikuota: 2008-02-25 10:36
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) kviečia aktyviau spręsti studentų praktikų organizavimo problemas Lietuvoje ir ragina sudaryti vienodas galimybes jos metu studentams apsigyventi bendrabučiuose.

LSS atkreipia dėmesį, kad dabar bendrabučiuose studentams iš kitų aukštųjų mokyklų apsigyventi net ir praktikos metu nėra paprasta. Didžiausia kliūtis – didesnis „svečiams“ taikomas mokestis už bendrabutį.

„Metas keisti įsisenėjusį studentų praktikos, „pririštos“ prie studijų vietos, stereotipą. Moderniame pasaulyje propaguojamas studentų ir dėstytojų mobilumas, skatinama protų ir patirties sklaida ne tik tarptautiniu, bet ir nacionaliniu mastu.

Mūsų šalyje, matyt, dar nuo tarybinių laikų gaji sėslumo nuostata, kuri iki šiol nėra pakitusi. Tikimės, aukštųjų mokyklų vadovai bus suinteresuoti ir prisidės prie bendros studentų praktikų erdvės sukūrimo šalyje. Kartu studentams, neradusiems patrauklios galimybės viename mieste, taps realu praktiką atlikti kitur“, - teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Jonas Okunis.

LSS siūlo ne tik atsisakyti vadinamojo „svečių“ mokesčio bendrabutyje praktikos metu apsistojusiems kitų aukštųjų mokyklų studentams, bet ir dalintis informacija apie bendrabučių prieinamumą.

Anot studentų atstovų, tokie pokyčiai prisidėtų prie socialinės ir ekonominės atskirties mažinimo šalyje, paskatintų akademinį jaunimą laisviau judėti valstybės viduje.

Artimiausiu metu Lietuvos studentų sąjunga dėl šių klausimų oficialiai kreipsis į Švietimo ir mokslo ministeriją, Lietuvos universitetų rektorių konferenciją bei Lietuvos kolegijų direktorių konferenciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!