Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/10397/studentu-bendrabuciams-papildomos-lesos/spausdinti/

Studentų bendrabučiams – papildomos lėšos

Publikuota: 2008-02-06 11:42
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Dar šiais metais studentų bendrabučiams iš valstybės biudžeto papildomai žadama rasti 10 mln. litų. Apie tai vakar, vasario 5 d., susitikime su Lietuvos studentų sąjungos (LSS) prezidentu Jonu Okuniu pareiškė švietimo ir mokslo ministrė Roma Žakaitienė.

„Valstybės finansinė parama sudėtingus laikus išgyvenantiems studentų bendrabučiams labai reikalinga. Pačios aukštosios mokyklos akivaizdžiai nesugeba vien savo jėgomis spręsti bendrabučių problemų, dėl to kenčia studentai – jų gyvenimo ir mokymosi kokybė“, - pokalbyje su švietimo ir mokslo ministre R. Žakaitiene tikino studentų sąjungos vadovas Jonas Okunis.

Susitikimo metu LSS prezidentą ministrė patikino, jog studijų kokybei gerinti valstybė šiais metais skirs apie 50 mln. litų. Penktadalis, atsižvelgus į studentų pageidavimus, bus nukreipta bendrabučiams renovuoti. Pagrindiniai lėšų strautai atiteks laboratorijoms ir aukštųjų mokyklų auditorijoms atnaujinti.

Anot LSS prezidento, studentų reikmėms lėšų skirti galima būtų ir dar daugiau, jei skandalingų ir neskaidrių abejotinos būtinybės projektų valstybėje liktų mažiau.

„Šiandien visi įtariai stebime nacionalinio stadiono projekto eigą. Manome, tai vienas tų atvejų, kuomet užuot metus pinigus į nežinia kieno kišenę, daug racionaliau būtų juos investuoti į šalies ateitį – studijas ir mokslą“, - kalbėjo studentų sąjungos prezidentas Jonas Okunis.

Primename, kad dar praeitą savaitę LSS viešai sukritikavo Vyriausybės patvirtiną valstybės investicijų programą, pagal kurią didžiausias biudžeto lėšas numatyta skirti Valdovų rūmų statyboms, biurokratinio aparato renovacijai, užuot reikiamą dėmesį skyrus švietimui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!