Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/10392/pirma-karta-lietuvoje-lsas-apdovanos-saziningai-egzaminus-skatinancius-laikyti-destytojus/spausdinti/

Pirmą kartą Lietuvoje LSAS apdovanos sąžiningai egzaminus skatinančius laikyti dėstytojus

Publikuota: 2008-02-06 10:25
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų atstovybių sąjunga

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga, apžvelgdama praėjusios sesijos rezultatus ir norėdama padėkoti dėstytojams už atsakingą, uolų darbą skatinant studentų sąžiningumą studijų metu, šiandien, vasario 6 d. apdovanos studentų išrinktus sąžiningiausius dėstytojus.

„Visai suprantamas ir nestebinantis įvykis šauniausio, gabiausio, geriausio studento rinkimai, tačiau kažkodėl pamirštami žmonės, įtakojantys studentų pasiekimus ir asmeninį augimą - dėstytojai. Šiais apdovanojimais siekiama skatinti akademinį sąžiningumą Lietuvos aukštosiose mokyklose. Svarbu ugdyti ne tik studentų sąmoningumą ir teisingą požiūrį į naujos informacijos įsisavinimo patikrinimą, bet taip pat didinti dėstytojų motyvaciją bei atsakomybę už savo darbą, studentų žinias bei jų įvertinimo objektyvumą bei teisingą įvertinimo procesą“ - sako Lietuvos studentų sąjungos prezidentė Indrė Vareikytė.

Lietuvos studentai siūlė apdovanoti daugelio Lietuvos aukštųjų mokyklų dėstytojus: Vilniaus universiteto, Alytaus kolegijos, Vytauto Didžiojo Universiteto, Šiaulių universiteto, Vilniaus Gedimino Technikos universiteto, Mykolo Romerio universiteto, Lietuvos muzikos ir teatro akdemijos, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos, Vilniaus pedagoginio universiteto.

Studentai apdovanojimams dėstytojus Lietuvos studentų atstovybių sąjungai siūlė patys, atsižvelgdami į svarbiausią vertinimo kriterijų – skatinimą sąžiningai laikyti egzaminus. Studentų siūlymu Lietuvos studentų atstovybių sąjunga šiemet pirmąjį kartą apdovanos daugiau nei penkiasdešimt „sąžiningiausiojo“ vardo vertų dėstytojų.

Studentų nuomone, vienas iš kriterijų, apibūdinančių gerą dėstytoją, yra būtent sąžiningumas. Taip pat svarbu, kad dėstytojas bendrautų su studentais, skatintų juos mąstyti – suprasti tai, ką studijuoja, siektų, kad studentai mokytųsi bei išmoktų ir sąžiningai siektų objektyvaus žinių įvertinimo.

Apklausti studentai tvirtino, kad tikras dėstytojas ir yra tas, kuris ne tik įdomiai dėsto paskaitas, objektyviai vertina įgytas žinias, bet ir skatina studentus sąžiningai elgtis studijų ir egzaminų proceso metu. Pasak studentų, tokie atvejai, kuomet dėstytojai leidžia akivaizdžiai nusirašinėti - rodo nepagarbą tiek studijoms, tiek studentams, tiek aukštajai mokyklai.

„Tikimės, kad dėstytojų apdovanojimai, kaip padėka už sąžiningą bei pasiaukojantį darbą skatins ir toliau ugdyti atsakingus, sąmoningus jaunus žmones, rodys puikų pavyzdį kitiems kolegoms bei taps gražia tradicija.“ – savo lūkesčiais dalinosi Indrė Vareikytė.

Apdovanoti dėstytojus ketinama šiandien, 15 val. kavinėje „Double coffee“, (Gedimino pr. 50, Vilnius)

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!