Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/10380/kur-dingsta-studentams-skiriamos-valstybes-lesos-aiskinsis-valstybes-kontrole/spausdinti/

Kur dingsta studentams skiriamos valstybės lėšos, aiškinsis Valstybės kontrolė

Publikuota: 2008-02-05 11:31
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Lietuvos studentų sąjungos (LSS) iniciatyva iš šalies biudžeto studentams skiriamų lėšų panaudojimą aukštosiose mokyklose tirti imasi Valstybės kontrolė.

Valstybės kontrolės parengtoje šių metų Valstybinio audito programoje minima dvylika universitetinių aukštųjų mokyklų.

Pasak Valstybės kontrolės informacijos skyriaus vedėjos Jolantos Radžiūnienės, atsižvelgus į LSS pateiktą medžiagą bei LR Seimo komitetų pavedimus, audituojamose aukštosiose mokyklose be kitų privalomų sričių taip pat bus tikrinama, kaip buvo įsisavinti studentų stipendijoms ir kitoms studentų reikmėms skirti valstybės pinigai.

„Visos abejonės dėl galimo neskaidraus studentams priklausančių pinigų panaudojimo turi būti pašalintos. Jei Valstybės kontrolė nustatytų konkrečius pažeidimus, nedelsiant pareikalautume teisinės ir moralinės atsakomybės iš tų, kurie aukštosiose mokyklose tiesiogiai atsakingi už šiuos klausimus.

Mūsų pareiga užkirsti kelią bet kokiems veiksmams, kuriais nukenčia studentų teisės ir interesai. Tikimės, jokių trukdžių valstybės institucijoms operatyviai ir viešai atsakyti į iškeltus klausimus nebus“, - situaciją komentuoja Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Jonas Okunis.

Valstybinį auditą planuojama atlikti Kauno technologijos ir Vilniaus universitetuose, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Vilniaus Gedimino technikos universitete bei Klaipėdos universitete.

Finansinį (teisėtumo) auditą tęsti ketinama Kauno technologijos, Kauno medicinos, Lietuvos žemės ūkio, Vytauto Didžiojo, Klaipėdos, Šiaulių ir Mykolo Romerio universitetuose, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Vilniaus dailės akademijoje.

Primename, kad abejonės dėl studentams skirtų valstybės lėšų panaudojimo aukštosiose mokyklose kilo 2007 m. lapkritį. Tuomet Lietuvos studentų sąjunga pranešė turinti oficialių institucijų patvirtintą medžiagą, kurioje užfiksuota, jog studentų paramai skirtos lėšos kai kuriose aukštosiose mokyklose buvo perkeltos į žymiai platesnėms reikmėms skirtą programą „Aukščiausios kvalifikacijos specialistų rengimas“. LSS duomenimis, tokiu būdu buvo perskirstyta beveik 4 mln. litų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!