Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/91242/i-apple-app-store-atkeliauja-retro-zaidimu-emuliatoriai/spausdinti/

Į Apple „App Store“ atkeliauja retro žaidimų emuliatoriai

Publikuota: 2024-04-12 13:36
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

Dėl ES ir JAV reguliavimo institucijų spaudimo „Apple“ buvo priversta sutikti šiek tiek sušvelninti savo politiką.

Į Apple „App Store“ atkeliauja retro žaidimų emuliatoriai

Visų pirma, dabar „App Store“ vartotojai galės žaisti retro žaidimus, o garso transliavimo programose galės būti aktyvios nuorodos į kūrėjų svetaines. Retro žaidimų emuliatoriai jau dabar gali būti talpinami „App Store“ ir parsisiunčiami iš viso pasaulio. Tačiau „iPhone“ savininkai gali nusivilti, kai parduotuvėje nepamatys „Android“ platformoje esančių retro žaidimų.

Reikalas tas, kad „Apple“ formuluotė labai miglota. Klasikinių žaidimų emuliatoriai veikia ROM plėtinį turinčiuose failuose – tokių failų tipų pasaulyje yra nemažai. Greičiausiai „Apple“ leis paleisti tik tuos žaidimus, kurie priklauso konkrečioms bendrovėms.

O nemokami žaidimai, taip pat žaidimai, priklausantys nebeegzistuojantiems savininkams, bus uždrausti. Jei bus taip, retro žaidimų rinkinys, kurį bus galima žaisti „iPhone“, bus palyginti negausus.

Pasak „Video Game History Foundation“ ir „Software Preservation Network“, apie 87 % „klasikinių“ vaizdo žaidimų nebėra prieinami.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!