Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/90930/apple-kuria-nauja-technologini-sulenkiamu-ekranu-sprendima-tai-leistu-isspresti-viena-didziausiu-problemu/spausdinti/

„Apple“ kuria naują technologinį sulenkiamų ekranų sprendimą, tai leistų išspręsti vieną didžiausių problemų

Publikuota: 2024-03-18 21:04
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pirmieji sulenkiami išmanieji telefonai pasirodė dar ne taip ir neseniai, o šiai dienai kone kiekvienas gamintojas yra pristatęs bent po vieną tokį įrenginį. Žinoma, neabejotinas šios rinkos lyderis yra „Samsung“. Tačiau Pietų Korėjos milžinė tikisi jau netrukus sulaukti ir dar didesnės konkurencijos.

Daugelis analitikų prognozuoja, kad „Apple“ jau artimiausiu metu turėtų pradėti intensyvius darbus, kuriant sulenkiamą „iPhone“ modelį. Ir panašu, jog JAV technologijų bendrovė jau kuris laikas dirba prie tokių įrenginių kūrimo.

Pastaruoju metu pasirodo vis daugiau pranešimų apie pirmuosius „Apple“ sulenkiamus produktus, o tarp jų – „iPhone“ ir „iPad“ modeliai. Tai, kad bendrovė kuria tam skirtus technologinius sprendimus liudija ir naujai pasirodę patentai.

Internetinėje erdvėje pasirodė „Apple“ sulenkiamų ekranų technologijos patentas, kuris atskleidžia, jog bendrovė kuria sprendimą, kuris leistų išvengti ekranų susidėvėjimo toje vietoje, kur jis yra sulenkiamas. Pasak „Patently Apple“, sulenkimo vietoje ekranas ploninamas cheminio apdorojimo būdu ir gali būti naudojamos įvairios medžiagos, kad ši sritis visada būtų lygi.

„Apple“ kuria naują technologinį sulenkiamų ekranų sprendimą, tai leistų išspręsti vieną didžiausių problemų

„Apple“ patente teigiama, kad griovelius ekrano srityje galima neutralizuoti skaidriu sluoksniu, kuris uždengia ekrano skydelį. Stiklo sluoksnyje gali būti suformuotas pailgas griovelis ar kitoks įdubimas, einantis lygiagrečiai lenkimo ašiai, tačiau uždengiantis lenkimo ašį.

Patentas atskleidžia, jog vietomis išretėjusi dalis bus sutvirtinta polimeru, kuris kaip skystis nusėda griovelyje, suformuotame iš išretėjusios dalies, ir vėliau sukietinamas naudojant UV šviesą, šilumą ir kitus kietinimo būdus. Tiesa, tokio sprendimo naudojimas gali priversti keisti visą stiklo sudėtį.

„Apple“ kuria naują technologinį sulenkiamų ekranų sprendimą, tai leistų išspręsti vieną didžiausių problemų

Teigiama, kad stiklo paviršiuje esantį natrį galima pakeisti kaliu. Taip apdorotuose paviršiniuose sluoksniuose susidarytų gniuždymo įtempiai, todėl stiklas būtų atsparus įbrėžimams ir kitiems nusidėvėjimo pažeidimams.

Priminsime, jog anksčiau buvo pasirodę pranešimų apie tai, kad „Apple“ kreipėsi į bent vieną komponentų tiekėją Azijoje, nors sulenkiami prietaisai dar tik pradedami kurti. Tačiau šaltiniai nesitiki, kad sulenkiamas „iPhone“ bus paruoštas masinei gamybai 2024 ar 2025 metais, todėl anksčiausia galima pateikimo rinkai data yra 2026 metai.

Elektronika.lt redakcijos pastaba: pranešime yra reklaminių nuorodų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!