Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/90470/es-gyventojai-gales-siusti-zinutes-i-whatsapp-is-kitu-pranesimu-siunteju/spausdinti/

ES gyventojai galės siųsti žinutes į „WhatsApp“ iš kitų pranešimų siuntėjų

Publikuota: 2024-02-10 20:29
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

„WhatsApp“ turės iš esmės pakeisti savo žinučių programą, kad ji atitiktų Europos Sąjungos (ES) Skaitmeninių rinkų aktą (DMA).

Tarp jų – sąveika su kitomis žinučių siuntimo platformomis, o tai kelia didelių sunkumų kūrėjams ir privers iš naujo apsvarstyti požiūrį į naudotojų privatumą ir duomenų saugumą.

Dickas Brouweris, „WhatsApp“ techninis direktorius, interviu su „Wired“ pasidalijo šios integracijos perspektyvomis, kurios prasidės nuo galimybės dalytis balso ir teksto žinutėmis, vaizdais, vaizdo įrašais ir failais tiesiogiai tarp naudotojų įvairiose platformose.

ES gyventojai galės siųsti žinutes į „WhatsApp“ iš kitų pranešimų siuntėjų

Tai atvers kelią sklandžiam „WhatsApp“ naudotojų bendravimui su tokiomis žinučių siuntimo programomis kaip „Telegram“, „iMessage“, „Google Messages“, „Signal“ ir kitomis, jei tik bus abipusis palaikymas ir laikomasi saugumo protokolų.

„WhatsApp“ primygtinai reikalauja naudoti vienodus signalo protokolu pagrįstus šifravimo standartus visose sąveikos platformose.

„Meta“, kuriai priklauso „WhatsApp“, yra atvira programėlėms, naudojančioms alternatyvius šifravimo protokolus, jei kūrėjai gali įrodyti, kad jos atitinka „WhatsApp“ gairėse nurodytus saugumo standartus.

Trečiųjų šalių paslaugos, prieš prisijungdamos prie „WhatsApp“, taip pat turės pasirašyti susitarimą su „Meta“.

Tokio susitarimo detales žadama atskleisti jau kovo mėnesį, pabrėžiant skaidrumo ir patikimumo siekį naujoje skaitmeninėje rinkoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!