Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/87474/xiaomi-irenginiuose-naudojama-miui-tampa-vis-populiaresne/spausdinti/

„Xiaomi“ įrenginiuose naudojama MIUI tampa vis populiaresnė

Publikuota: 2023-06-04 16:19
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos milžinė „Xiaomi“ šiuo metu rikiuojasi trečioje populiariausių išmaniųjų telefonų gamintojų sąrašo vietoje. Šios bendrovės įrenginiai didelio dėmesio sulaukia ne tik Kinijoje, bet ir visoje Europoje, o pamilti juos spėjo ir lietuviai. Niekam ne paslaptis, jog šios bendrovės produktuose veikia ir MIUI vartotojo sąsaja.

„Xiaomi“ įrenginiuose naudojama MIUI tampa vis populiaresnė

Kas atsirado anksčiau, „Xiaomi“ telefonai ar MIUI programinė įranga? Atsakymas yra antroji opcija. MIUI pirmą kartą buvo pristatyta 2010 metais, likus metams iki pirmojo bendrovės įrenginio pristatymo, ir nuo to laiko jos populiarumas vis augo.

2023 metų gegužės 21 dieną aktyvių MIUI vartotojų skaičius per mėnesį viršijo 600 milijonų, todėl tai yra viena populiariausių personalizuotų „Android“ operacinės sistemos versijų. Tai įspūdingas augimas vos per vienerius metus ir šešis mėnesius – prieš tiek laiko buvo pasiektas 500 milijonų vartotojų rodiklis.

MIUI turi savo pėdsakų visame pasaulyje, su vartotojais daugiau nei 180 šalių ir regionų. Po savo sukūrimo 2010 m., ši „Android“ versija sugebėjo pasiekti 100 milijonų ribą dar 2015 metų rugpjūčio mėnesį. Po trejų metų „Xiaomi“ padvigubino skaičių ir viršijo 200 mln. aktyvių vartotojų per mėnesį visame pasaulyje.

Po metų, 2019 metų spalio 28 dieną, MIUI pasaulinių aktyvių vartotojų skaičius per mėnesį perkopė 300 milijonų. Išlaikant pastovų augimą, 2020 metų pradžioje aktyvių vartotojų skaičius siekė 400 mln. Pernai MIUI šis rodiklis perkopė 500 mln., o naujausiais duomenimis viršija 600 mln.

Programinė įranga gavo įvairių atnaujinimų, o naujausia versija yra MIUI 14. Istoriškai yra žinoma, kad MIUI įkvėpimo sėmėsi iš „iOS“, ir tai vis dar akivaizdu naujausioje versijoje. Pavyzdžiui, „MIUI 14“ valdymo centras yra labai panašus į „iOS“, su ta pačia spalvų schema ir panašiais ryškumo ir garsumo slankikliais. Tačiau ji taip pat turi keletą unikalių funkcijų ir neapkrautą dizainą (tik naujausia versija).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!