Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/87313/atskleista-kodel-google-sulenkiamas-telefonas-turi-milziniskus-ekrano-remelius/spausdinti/

Atskleista, kodėl „Google“ sulenkiamas telefonas turi milžiniškus ekrano rėmelius

Publikuota: 2023-05-24 13:11
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Artūras Nalivaiko
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google IO 2023“ renginio metu išvydome daugybę įvairių naujovių. Nors pagrindinis pranešėjas maždaug pusantros valandos kalbėjo apie „Google“ dirbtinio intelekto (DI) pažangą, galiausiai buvo paskelbti trys visiškai nauji įrenginiai. Tai buvo „Google Pixel 7a“, „Pixel Tablet“ ir pirmasis sulankstomas „Google“ telefonas „Pixel Fold“.

Jei atidžiau pažvelgsite į visus šiuos naujus įrenginius, pamatysite vieną bendrą bruožą. Visi naujai pristatyti „Google Pixel“ įrenginiai turi didžiulius ekrano rėmelius. Ir jei jums įdomu kodėl, akivaizdus atsakymas būtų, kad „Google“ nerūpi jūsų nuomonė apie ekrano rėmelius.

Atskleista, kodėl „Google“ sulenkiamas telefonas turi milžiniškus ekrano rėmelius

Tiksliau sakant, yra du bendri dalykai siejantys visus naujai paskelbtus „Google Pixel“ įrenginius. Pirma, jie turi „Google Tensor G2“ lustą, kurį sukūrė „Google“ ir pagamino „Samsung“. Antra, visi jie turi labai pastebimus ekrano rėmelius.

Nors kiti pagrindiniai pramonės žaidėjai nuolat bando sumažinti ekrano rėmelio dydį, „Google“ į tai nekreipia dėmesio. Ir nors „Google“ nepasakė nieko konkretaus dėl dizaino pasirinkimo, IO visgi paaiškino vieną dalyką – tai, kad „Google“ nuomone itin ploni rėmeliai „Pixel“ įrenginiams iš tikrųjų neturi reikšmės.

Šis pranešimas tampa akivaizdus su „Google Pixel Fold“, kuris yra 1 800 JAV dolerius kainuojantis sulankstomas išmanusis telefonas. Jis parodo pažangiausias „Google“ mobiliąsias technologijas, tačiau net ir šis aukščiausios klasės „Pixel“ įrenginys turi storus rėmelius. Ir šiuo dizaino sprendimu išsiskiria ne tik vidinis ekranas – situacija identiška ir su viršelio ekranu.

Ar šis „Google IO“ pranešimas dėl „Pixel“ įrenginių turės įtakos kitiems, dar reikia pamatyti. Tačiau atrodo, kad „Samsung“ sumažino savo pastangas sumažinti ekrano rėmelio dydį. Pavyzdžiui, su „Galaxy A54 5G“, kurio rėmeliai toli gražu nėra „itin ploni“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!