Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/87169/google-ketina-isspresti-viena-didziausiu-android-problemu-rudeni-pasirodanti-versija-pasiulys-patobulinimu/spausdinti/

„Google“ ketina išspręsti vieną didžiausių „Android“ problemų: rudenį pasirodanti versija pasiūlys patobulinimų

Publikuota: 2023-05-15 21:03
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Populiariausios operacinės sistemos „Android“ kūrėjai pranešė, kad trečiąjį šių metų ketvirtį pasirodys atnaujinta programinės įrangos versija. Įmonės atstovai skaičiuoja, kad atnaujinimas pasieks net 70 proc. išmaniųjų įrenginių naudotojų visame pasaulyje.

„Google“ ketina išspręsti vieną didžiausių „Android“ problemų: rudenį pasirodanti versija pasiūlys patobulinimų

Nors „Android“ operacinę sistemą sukūrė „Google“, išmaniųjų telefonų gamintojai ją dažnai pritaiko savo poreikiams. Dėl to kiekvienas prekės ženklas siūlo savo unikalią patirtį, kas kartais sukelia problemų.

Pavyzdžiui, įvairūs įrenginiai skirtingai apdoroja fonines paslaugas, o tai kai kuriuos vartotojus gali erzinti. Laimei, JAV technologijų milžinė „Google“ šiuo metu bendradarbiauja su „Samsung“, kad teiktų nuoseklesnę foninių paslaugų patirtį.

„Google“ ir „Samsung“ suvienijo jėgas, kad išspręstų vieną labiausiai varginančių „Android“ problemų - nenuoseklų foninių programėlių tvarkymą. Technologijų milžinai dirba kartu, kad užtikrintų vienodesnį „Android 14“ foninių API diegimą, pradedant „Samsung One UI 6.0“ atnaujinimu, skirtu „Galaxy“ serijos įrenginiams.

Tiesą sakant, foninių paslaugų problema nėra nauja. Išmaniųjų telefonų gamintojai jau ilgą laiką riboja tam tikras sistemos funkcijas, kad pailgintų savo įrenginių baterijos veikimo laiką. Tai dažnai sukelia nenumatytą programos veikimą ir prastesnę vartotojo patirtį. „Android 14“ pateikia pakeitimų, skirtų šioms problemoms spręsti, įskaitant supaprastintas fonines operacijas ir naują „Google Play“ politiką.

„Samsung“ yra pirmoji įmonė, bendradarbiaujanti su „Google“ šiuo klausimu, o jų darbas bus akivaizdus būsimame „One UI 6.0“ atnaujinime. Kūrėjams atnaujinant savo programėles, kad jos veiktų su „Android 14“, bendra vartotojų patirtis turėtų gerokai pagerėti. Tiesą sakant, „Google“ turi parengusi foninių procesų gaires, tačiau šios rekomendacijos iki šiol nebuvo labai veiksmingos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!