Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/87109/whatsapp-netrukus-gali-pasipildyti-naujove-kuri-leis-greiciau-perziureti-judancius-paveiksliukus/spausdinti/

„WhatsApp“ netrukus gali pasipildyti naujove, kuri leis greičiau peržiūrėti judančius paveiksliukus

Publikuota: 2023-05-09 15:09
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„WhatsApp“ šiuo metu yra bene viena populiariausių momentinių pranešimų platformų rinkoje. Atsižvelgdama į didėjančią konkurenciją, bendrovė „Facebook“, kuri ir valdo šią aplikaciją, nusprendė išleisti keletą naujų funkcijų, kad šios padėtų pagerinti vartotojo patirtį, siekiant „WhatsApp“ išlaikyti rinkos lyderiu.

„WhatsApp“ netrukus gali pasipildyti naujove, kuri leis greičiau peržiūrėti judančius paveiksliukus

GIF formatas yra senesnis nei daugelis žmonių internete, pirmą kartą jis buvo išleistas 1987 metų birželio mėnesį, tačiau jis yra kaip niekad populiarus, nes yra pasirinktas kaip animuotų memų dalinimosi socialiniuose tinkluose formatas. Tačiau tai ne visai veikia „WhatsApp“, kurioje vartotojas turi bakstelėti vaizdą, kad pamatytų animaciją.

„WhatsApp“ beta versija 2.23.10.2, skirta „Android“, tai šiek tiek pakeis – nuo šiol animuoti GIF vaizdai bus paleidžiami automatiškai pirmą kartą juos peržiūrint. Tačiau, kaip pažymi „WABetaInfo“, „WhatsApp“ animaciją paleis tik vieną kartą, net jei GIF yra pasikartojantis. Po to pasirodo pažįstamas „GIF“ ženklelis ir jūs turite dar kartą bakstelėti vaizdą, jei norite vėl pamatyti animaciją.

Tikriausiai taip net geriau, nes be galo atkuriama animacija gali greitai pradėti erzinti. Iš esmės, tai gana mažas atnaujinimas, tačiau su juo dalintis animaciniais memais bus smagiau, todėl tai gali turėti didelį poveikį jūsų pokalbiams.

Jei dalyvaujate „WhatsApp TestFlight“ programoje, galbūt jau turite prieigą prie automatiškai paleidžiamų GIF, o jei ne, naujoji funkcija po truputi įjungiama vis didesniam vartotojų skaičiui ir galiausiai bus prieinama visiems.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!