Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/86592/samsung-prarado-savo-karuna-naujausia-statistika-atskleidzia-korejieciu-pralaimejima-jav-bendrovei/spausdinti/

„Samsung“ prarado savo karūną: naujausia statistika atskleidžia korėjiečių pralaimėjimą JAV bendrovei

Publikuota: 2023-03-28 09:16
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų pardavimai pastaraisiais metais tik mažėja, o tai lemia ne tik vartotojų sprendimas tuo pačiu įrenginiu naudotis vis ilgesnį periodą, bet ir problemos su kuriomis susiduria gamintojai. Daugelį metų rinkoje lyderiauja Pietų Korėjos milžinė „Samsung“, tačiau ir tai jau keičiasi.

„Counterpoint Research“ pagaliau paskelbė ketvirtojo 2022 metų ketvirčio rezultatus, o juose matomas ir naujas lyderis. JAV technologijų milžinė „Apple“ praėjusį rudenį pristatė naujuosius „iPhone 14“ serijos išmaniuosius telefonus, o šios serijos įrenginių pardavimai leido bendrovei pakilti į pirmąją populiariausių gamintojų lentelės vietą.

„Samsung“ prarado savo karūną: naujausia statistika atskleidžia korėjiečių pralaimėjimą JAV bendrovei

„Apple“ ketvirtojo praėjusių metų ketvirčio metu pelnė 23 proc. rinkos ir ženkliai pranoko savo pagrindinę konkurentę „Samsung“. Pietų Korėjos milžinė praėjusius metus pabaigė pelnydama tik 15 proc. telefonų rinkos. Pastebima, jog ši kompanija prastus rezultatus fiksavo ne tik 2022 metų pabaigoje, bet ir apskritai visus metus. „Samsung“ pardavimai sumažėjo net 16 proc.

Trečioje populiariausių gamintojų vietoje – Kinijos milžinė „Xiaomi“, kuri pelnė 11 proc., ketvirtoje – „Oppo“ su 10 proc., o penketuką užbaigia „Vivo“, kuri pelnė 8 proc. Verta pastebėti, jog sėkmingai kelią į viršūnę skinasi ir nuo „Huawei“ atsiskyrusi kompanija „Honor“, kuri paskutinio praėjusių metų ketvirčio metu pelnė 4 proc. rinkos ir šiuo metu rikiuojasi šeštoje pozicijoje.

Skelbiama, jog metiniai 2022 metų pardavimai sumažėjo 12 proc., o pernai buvo parduota 1,2 mlrd. išmaniųjų telefonų. „Counterpoint Research“ specialistai pažymi, kad tai yra mažiausias skaičius nuo pat 2013 metų.

„Samsung“ prarado savo karūną: naujausia statistika atskleidžia korėjiečių pralaimėjimą JAV bendrovei

Kalbant apie populiariausius gamintojus Europoje – čia lyderiauja „Samsung“, kuri sudaro 31 proc. Antroje vietoje rikiuojasi JAV milžinė „Apple“, o trečioje „Xiaomi“. Įdomu tai, jog ketvirtoje pozicijoje randame „Oppo“, o penketuką užbaigia „Realme“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!