Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/86551/likus-be-iphone-tenka-suktis-patiems-taciau-nelabai-sekasi-rusisku-kopiju-per-metus-parduota-maziau-nei-1000/spausdinti/

Likus be „iPhone“ tenka suktis patiems, tačiau nelabai sekasi – rusiškų kopijų per metus parduota mažiau nei 1000

Publikuota: 2023-03-24 11:49
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Rusijos išmaniųjų telefonų prekės ženklo „AYYA T1“ parduota mažiau nei 1000 vienetų nuo tada, kai jis pasirodė rinkoje daugiau nei prieš metus, ketvirtadienį pranešė verslo dienraštis „Vedomosti“, remdamasis neįvardytais šaltiniais, artimais pardavėjams, rašo „The Moscow Times“.

Nuo 2021 m. spalio mėn., kai mažmeninės prekybos tinklai pradėjo jais prekiauti, nupirkti tik 905 „AYYA T1“ įrenginiai, t. y. tik 18 proc. iš iki šiol Rusijos rinkai pagamintų 5000 „AYYA T1“ išmaniųjų telefonų.

Rusijos gynybos pramonės konglomerato „Rostec“ antrinės įmonės „Smartecosystem“ sukurtas ir Kinijoje surinktas „AYYA T1“ Rusijos pareigūnų buvo laikomas potencialiu „iPhone“ pakaitalu po to, kai „Apple“, reaguodama į praėjusių metų invaziją į Ukrainą, nusprendė sustabdyti jo pardavimus Rusijai.

Reaguodamas į tai, kad Rusijos vartotojai įsigijo mažai išmaniųjų telefonų, tyrimų agentūros „Telecom Daily“ generalinis direktorius Denisas Kuskovas 905 parduotus įrenginius palygino su „statistine klaida“, nes pernai Rusijoje buvo nupirkta 24,5 mln. išmaniųjų telefonų.

Pasak „Vedomosti“, dėl niūrių „AYYA T1“ pardavimų rodiklių mažmenininkai buvo priversti sumažinti jo kainą ir 2023 m. kovo mėn. nustatyti 11 000 rublių (140 JAV dolerių).

„AYYA T1“ kūrėjos „Smartecosystem“ atstovas leidiniui sakė, kad sumažinta telefono, kuris buvo pramintas „pasitikėjimo telefonu“ dėl to, kad vartotojai gali fiziškai uždengti jo kamerą ir mikrofonus, kaina buvo „speciali akcija“ ir simbolizuoja bendrovės „norą suteikti plačiam vartotojų ratui prieigą prie saugių technologijų“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!