Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/86526/lietuviu-pamegti-samsung-telefonai-turi-rimtu-problemu-aptiktos-naujos-saugumo-spragos/spausdinti/

Lietuvių pamėgti „Samsung“ telefonai turi rimtų problemų: aptiktos naujos saugumo spragos

Publikuota: 2023-03-22 13:48
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Įvairiausių įrenginių saugumas dažnai kelia nemažai klausimų vartotojams, o gamintojams tai tampa ir didžiuliu galvos skausmu. Kaip apsaugoti savo produkciją, kaip užtikrinti vartotojų saugumą? Tokius klausimus dabar kelti turėtų „Samsung“, kurios telefonai ir vėl turi rimtų pažeidžiamumų.

Lietuvių pamėgti „Samsung“ telefonai turi rimtų problemų: aptiktos naujos saugumo spragos

„Google“ įkurta „Project Zero“ saugumo komanda aptiko vadinamąsias „zero-day“ saugumo spragas „Samsung“ išmaniuose telefonuose, kurie naudoja „Exynos“ modemus. „Zero-day“ pažeidžiamumai reiškia, jog problema jau yra žinoma, tačiau sprendimo tam kol kas nėra. Tarp pažeidžiamumą turinčių „Samsung“ telefonų – daugybė modelių, kurie yra itin populiarūs ir Lietuvoje.

Remiantis „Project Zero“ komandos pateikta informacija, išmanieji telefonai turi keturias saugumo spragas, kurios leidžia užpuolikams nuotoliniu būdu perimti įrenginio valdymą be papildomos jo savininko sąveikos. Norint pasinaudoti šia spraga – užtenka žinoti aukos telefono numerį. „Google“ saugumo komanda įsitikinusi, jog patyrę programišiai tokius pažeidžiamumus gali išnaudoti itin greitai, o pastebėti jų veiksmus – itin sudėtinga.

Pranešama, jog tarp pažeidžiamumą turinčių įrenginių patenka šie „Samsung“ išmanieji telefonai – „Galaxy S22“, „Galaxy M33“, „Galaxy M13“, „Galaxy A71“, „Galaxy A53“, „Galaxy A33“, „Galaxy A21s“, „Galaxy A13“, „Galaxy A12“, o taip pat ir „Samsung Galaxy A04“ serijos modeliai. Tiesa, šį pažeidžiamumą turi ne tik Pietų Korėjos milžinės sukurti išmanieji, bet ir kitų gamintojų produktai, naudojantys tam tikrus „Exynos“ modemus.

Tarp naują saugumo spragą turinčių įrenginių įvardijama ir „Vivo“ išmanieji telefonai, tokie kaip „S16“, „S15“, „S6“, „X70“, „X60“, o taip pat ir „Vivo X30“ serijos modeliai. Verta pastebėti, jog pažeidžiamumą turi ir „Google Pixel 6“ bei „Pixel 7“ serijos išmanieji telefonai, kuriuos taip pat naudojami „Exynos“ modemai.

Skelbiama, kad „Google“ šią problemą jau išsprendė savo išmaniuose telefonuose, kuomet buvo išleistas kovo mėnesio saugumo papildinys. Deja, tačiau kiti įrenginiai naujinio dar negavo, todėl „Google“ saugumo komanda pateikia rekomendacijas kaip apsisaugoti paties vartotojams. Teigiama, kad norint išvengti galimų problemų, rekomenduojama išjungti „Wi-Fi“ skambučius, o taip pat ir VoLTE funkciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!