Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/86505/siuos-veiksmus-atlieka-daugelis-ismaniojo-telefono-turetoju-taciau-tai-gali-padaryti-nepataisomos-zalos/spausdinti/

Šiuos veiksmus atlieka daugelis išmaniojo telefono turėtojų, tačiau tai gali padaryti nepataisomos žalos

Publikuota: 2023-03-21 09:15
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Laikai, kai telefono bateriją užtekdavo įkrauti vos kartą per savaitę – jau praeityje. Tobulėjant technologijoms, išmanieji telefonai šiais laikais atstoja kompiuterį, todėl natūralu, kad intensyvus naudojimas daro įtaką ir išmanaus telefono baterijos veikimo laikui ir ją tenka krauti kone kasdien.

Šiuos veiksmus atlieka daugelis išmaniojo telefono turėtojų, tačiau tai gali padaryti nepataisomos žalos

Technologijų apžvalgininkai atskleidžia, jog didžiausią žalą išmaniesiems telefonams daro veiksmas, kurį daugelis iš mūsų atlieka itin dažnai. Didžiausią riziką pažeisti įrenginių bateriją sudaro įkrovimo ir žaidimų kombinacija, kuri gali sugadinti ne tik patį telefoną, bet ir, žinoma, bateriją.

Nors tokia problema yra įvardijama ganėtinai dažnai, tačiau daugelis išmaniųjų telefonų savininkų taip elgiasi nuolatos. Visų pirma, kraunant įrenginį, o tuo pačiu ir žaidžiant įvairius žaidimus – jūsų telefonas įkaista gerokai daugiau nei įprastai. Negana to, sulėtėja ir jo įkrovimo sparta, o tai gali pažeisti ir patį akumuliatorių.

Daugelis garsiausių išmaniųjų telefonų gamintojų jau ne kartą perspėjo, kad nors šiuolaikinės telefonų baterijos ir įkrovikliai yra gana saugūs, pernelyg didelis įrenginio naudojimas kraunant sutrumpina baterijos tarnavimo laiką. Įkraunant kils ir telefono vidinė temperatūra, o dėl ilgalaikio nepertraukiamo prietaiso naudojimo jis per daug įkais, suprastės naudojimo patirtis ir gali būti pažeisti elektroniniai prietaiso komponentai.

Būtent dėl šių priežasčių, rekomenduojame besikraunantį išmanųjį telefoną palikti ramybei ir leisti jam įsikrauti. Žinoma, jeigu yra būtinybė pasinaudoti savo išmaniuoju – tai galite daryti ribotą laikotarpį, kas leistų išvengti jo perkaitimo bei tolimesnių padarinių. Norėdami užtikrinti telefono įkrovimo saugumą, taip pat turėtumėte pasirinkti tinkamą įkroviklį ir vengti pigių alternatyvų tam, ką siūlo jūsų turimo prietaiso gamintojas.

Verta pastebėti ir tai, jog nerekomenduojama ir kalbėti telefonu, kuomet vyksta jo įkrovimas. Tai dar viena taisyklė, kurią žino daugelis, tačiau retas kuris vadovaujasi tuo. Įkraunant, mobiliojo telefono įtampa yra didesnė nei įprastai. Be to, vykdomos kitos užduotys gali įtakoti jo vidinę temperatūrą, o tai padaryti žalos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!