Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/86462/starlink-paskelbe-pasaulinio-tarptinklinio-rysio-tarifa/spausdinti/

„Starlink“ paskelbė pasaulinio tarptinklinio ryšio tarifą

Publikuota: 2023-03-17 19:10
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

„Starlink RV“ tarifas, skirtas transporto priemonių savininkams teikti palydovinį internetą, sulaukė didelio populiarumo JAV. Dabar „SpaceX“ pakeitė jo prekės ženklą, pervadindama jį „Starlink Roam“ – už 150 USD per mėnesį vartotojui suteikiama prieiga prie tinklo naudojant palydovinį terminalą visame regione, o už 200 USD galima juo naudotis visoje planetoje, kur veikia „Starlink“ paslauga.

„Starlink“ paskelbė pasaulinio tarptinklinio ryšio tarifą

Žinoma, norint naudotis Starlink, teks įsigyti ir terminalą. Vartotojai gali pasirinkti 599 USD vertės delninį terminalą arba 2500 USD vertės variantą tinkantį naudoti kelyje. Anksčiau „Starlink“ palydovinį internetą buvo galima pasiekti tik viename žemyne. „Starlink“ reklamuoja pakeistą tarifą kaip būdą naudotis paslauga „vietose, kur ryšys yra nepatikimas arba visiškai nepasiekiamas“. Be to, bet kuriuo metu galite pristabdyti arba atnaujinti tarifo naudojimą.

Vasario mėnesį vartotojai, įskaitant esančius už „Starlink“ aprėpties zonų, pradėjo gauti žinutes apie naująjį „pasaulinį tarptinklinį ryšį“, nors tuo metu nebuvo žinoma, kad tai yra visiškas „Starlink RV“ tarifo pakeitimas. Detalių kol kas nedaug, tačiau, sprendžiant iš praėjusį mėnesį išsiųsto laiško, naujoji paslauga dar neatrodo itin patikima. Laiške patariama, kad aukštos kokybės palydovinis ryšys gali susimaišyti su prasto ryšio laikotarpiais, tačiau laikui bėgant padėtis pastebimai pagerės.

Tarifui skirtame puslapyje nurodyta, kad pasaulinę paslaugą galite užsisakyti tik tose šalyse, kuriose „Starlink“ yra oficialiai atstovaujama. Belieka išsiaiškinti, ar palydovinis internetas bus prieinamas ten, kur jis dar nepatvirtintas, pavyzdžiui, tokiose šalyse kaip Indija, Pakistanas ir Kambodža, ar tokiose šalyse kaip Kinija, kur, pasak Elono Musko, jam buvo paaiškinta, kad paslauga nėra sveikintina. Techniškai „Starlink“ dabar turėtų būti prieinama visoje Žemėje – sistema veikia „Starlink tarppalydovinių ryšių kanalų“ pagrindu, tai yra paremta lazeriniu ryšiu tarp palydovų, todėl nebereikia bazinių stočių, o tai reiškia, kad galima prisijungti beveik bet kurioje Žemės vietoje, įskaitant šalis, kuriose „Starlink“ oficialiai nėra.

Yra žinoma, kad „Starlink“ jau turi 5000 USD per mėnesį jūrų planą jūrininkams, tačiau aprėptis dar nėra visiškai pasaulinė. Pranešimas apie naują tarifą buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai „Amazon“ pristatė savo palydovinius terminalus projektui „Kuiper“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!