Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/86384/10-geriausiu-pasaulyje-populiariausi-ismaniuju-telefonu-modeliai-2022-m/spausdinti/

10 geriausių pasaulyje: populiariausi išmaniųjų telefonų modeliai 2022 m.

Publikuota: 2023-03-09 19:29
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

„Counterpoint Research“ paskelbė vieną iš labiausiai iškalbingų 2022 m. ataskaitų, puikiai atspindinčių padėtį tarp geriausiai parduodamų išmaniųjų telefonų pasaulyje.

10 geriausių pasaulyje: populiariausi išmaniųjų telefonų modeliai 2022 m.

Pirmiausia reikėtų pažymėti, kad šie 10 modelių sudaro beveik penktadalį visų per metus parduotų išmaniųjų telefonų, o tai yra šimtai milijonų vienetų. „Android“ reikalai atrodo ne kaip, nes 8 iš 10 vietų dešimtuke užėmė „Apple“. O dabar daugiau apie nugalėtojus.

Absoliučiu praėjusių metų lyderiu tapo bazinis „iPhone 13“: šis modelis užėmė 5% pasaulinių pardavimų ir buvo nepralenkiamas nuo sausio iki rugpjūčio imtinai – iki „iPhone 14“ serijos pasirodymo.

Antrąją vietą su beveik dvigubu atsilikimu (2,6%) užima iPhone 13 Pro Max. Tai, beje, ne mažiau įspūdingas įvykis: anksčiau „Pro Max“ modeliai niekada nebuvo parduodami geriau nei „Pro“. Rudenį pasirodęs iPhone 14 Pro Max savo ruožtu įtvirtino savo sėkmę – vos per 4 mėnesius jam pavyko prasibrauti į trečią perkamiausių metų išmaniųjų telefonų eilutę (1,7 proc.).

Šis šuolis buvo lemtingas „Samsung“, kuris pajėgė patekti tik į ketvertuką geriausiųjų (1,6 proc. rinkos). Tiesa, tik biudžetinio „Galaxy A13“ sąskaita. Antrasis ir paskutinis korėjiečių išmanusis telefonas įsikūrė 10 pozicijoje – tai superbiudžetinis Galaxy A03 (1,1 % rinkos). Tačiau tai vis tiek yra vienu modeliu daugiau nei buvo 2021 m.

Likusios pozicijos pasiskirsto tarp „iPhone“, o tarp jų nėra nei mini, nei Plus modelių, kas dar kartą sufleruoja, kad „Apple“ greičiausiai atsisakys tokių eksperimentų ir susitelks į Premium „Ultra“ segmentą.

Tuo tarpu „Xiaomi“, prieš metus užėmusi dvi topo eilutes, šį kartą liko už borto. Tyrėjai tikisi, kad 2023 m. bendra Top-10 modelių dalis išaugs virš 19 %, nes prekės ženklai agresyviai sumažins produktų linijas ir sutelks dėmesį į savo brangesnių įrenginių tobulinimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!