Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/86326/oppo-parode-airtag-analoga-kuris-veikia-be-baterijos/spausdinti/

OPPO parodė „AirTag“ analogą, kuris veikia be baterijos

Publikuota: 2023-03-06 19:36
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

„MWC 2023“ parodoje įmonė pademonstravo „Zero-Power Tag“ sekimo įrenginio prototipą. Jo ypatybė yra akumuliatoriaus nebuvimas. Dėl nulinio energijos suvartojimo technologijos įtaisas gali išgauti energiją tiesiogine prasme iš oro.

OPPO parodė „AirTag“ analogą, kuris veikia be baterijos

Anot OPPO atstovų, padėties nustatymui įrenginys naudoja radijo bokštų, korinio ryšio stočių ir „Wi-Fi“ prieigos taškų skleidžiamus signalus. Naujausias „švyturys“ taip pat gali būti naudojamas kaip maitinimo šaltinis.

Gamintojo teigimu, naujoji technologija „atitinka įvairius daiktų interneto poreikius ateinančioje 6G eroje“. Galimybė naudoti „Bluetooth“, „Wi-Fi“ ir telefono signalų energiją vietoj tradicinių baterijų padarys šiuos įrenginius pigesniais ir ilgiau tarnaujančiais.

OPPO „Zero-Power Tag“ pagamintas plastikinio stačiakampio formos, o ateityje gali pasirodyti kompaktiškesnė versija mažo lipduko pavidalu. Bendrovė pažymi, kad tokia geografinė žyma turės platų pritaikymo spektrą – pavyzdžiui, tyrėjai galės stebėti retų paukščių rūšių judėjimą.

Naujovė taip pat labai prisidės prie aplinkos išsaugojimo, nes jai nereikia keisti eksploatacinių medžiagų. Komercinio paleidimo data ir įrenginio kaina kol kas neskelbiama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!