Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/86294/kinai-aprupins-telefonus-neitiketinai-spalvinga-technologija/spausdinti/

Kinai aprūpins telefonus neįtikėtinai spalvinga technologija

Publikuota: 2023-03-02 21:02
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Barselonoje kasmetinėje „Mobile World Congress“ technologijų parodoje kompanijos pristato naujausius savo produktus. Žinoma, kaip ir kasmet, čia galima pamatyti ir įvairių naujovių ir koncepcinių modelių.

Kinai aprūpins telefonus neįtikėtinai spalvinga technologija

Ispanijoje vykstančioje parodoje debiutavo ir Kinijos kompanija „Tecno“, kuri pristatė „Chameleon Coloring“ technologiją. Šis sprendimas leis papuošti išmaniųjų telefonų nugarėlę įvairiausiomis spalvomis, o tam tereikės vieno mygtuko paspaudimo.

„Chameleon Coloring“ technologija – tai pilno spektro elektrinio valdiklio prizmių spalvinimo technologija, kuriai naudojamas submikronų prizmės medžiagos tinklelis, kuris keičia kryptį, kai veikia elektrinis laukas. Tiksliai valdant prizmės kryptį, medžiaga gali laužti šviesą keliais skirtingais bangos ilgiais, suteikdama platų vaivorykštės spalvų spektrą.

Vertėtų pastebėti, jog ši technologija nėra ekranas , todėl neskleidžia šviesos. Vietoj to, šis sprendimas atspindi šviesą nuo paviršiaus, o proceso metu ji būna nuspalvinama tam tikromis spalvomis. Skelbiama, kad submikroninės prizmės išdėstymas gali būti valdomas rankiniu būdu, pasitelkiant programinį įrangą. Tai suteikia galimybę pasirinkti iš 1 600 skirtingų spalvų.

Naujasis „Tecno“ sprendimas taip pat gali būti suderintas automatiškai, o atvaizduojama spalva gali būti parinkta pagal įrenginio baterijos būseną, grojamą muziką ar gautus pranešimus. Teigiama, kad ši technologija gali pakeisti spalvą iki 2 mln. kartų, todėl yra ganėtinai patvari. „Tecno“ atstovų teigimu, spalva pakeičiama per 0,03 sekundės.

Kinijos kompanijos atstovai kol kas neplanuoja pristatyti jokio įrenginio, kur būtų panaudotas šis sprendimas. Kaip bebūtų, net neabejojama, kad anksčiau ar vėliau „Tecno“ pasiūlys išmanųjį telefoną, kuris būtų aprūpintas naująja „Chameleon Coloring“ technologija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!