Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/86028/poco-pademonstravo-puikiomis-specifikacijomis-ir-zema-kaina-pasizymincius-modelius/spausdinti/

„Poco“ pademonstravo puikiomis specifikacijomis ir žema kaina pasižyminčius modelius

Publikuota: 2023-02-07 07:07
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos milžinės „Xiaomi“ dukterinė bendrovė „Poco“ yra puikiai žinoma ir daugelio lietuvių pamėgta dėl puikiomis savybėmis pasižyminčių išmaniųjų telefonų. Kompanijos atstovai pademonstravo ir naujus modelius.

„Poco“ pademonstravo puikiomis specifikacijomis ir žema kaina pasižyminčius modelius

Gamintojo atstovų surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatyti naujieji „Poco X5“ serijos išmanieji telefonai, o jų, kaip ir tikėtasi, yra du. Surengto pristatymo metu buvo pademonstruotas „Poco X5“, o taip pat ir „Poco X5 Pro“ modelis. Daugiausiai dėmesio turėtų sulaukti būtent „Pro“ modelis, kuris yra pernai išleisto „X4 Pro“ varianto atnaujinimas.

Naujasis „Poco X5 Pro“ išmanusis telefonas aprūpintas 6,67 colių įstrižinės AMOLED ekranu su Full HD+ raiška, o taip pat ir 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Verta pastebėti ir tai, jog čia naudojama 10 bitų panelė su 100 proc. DCI-P3 spalvų gamos padengimu. Priekinė įrenginio dalis apsaugota „Gorilla Glass 5“ apsauginiu stiklu.

Išmanusis telefonas veiks su „Qualcomm Snapdragon 778G“ procesoriumi, o pigiausias modelis turės 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties. „Poco“ taip pat pasiūlys ir atitinkamai 8 GB ir 256 GB atminties turintį modelį. Čia bus naudojamos LPDDR4X ir UFS 2.2 talpyklos. „Poco X5 Pro“ pirkėjus pasieks su „Android 12“ operacinės sistemos versija bei „MIUI 14“ vartotojo sąsaja.

Deja, tačiau gamintojas nusprendė neatnaujinti išmaniojo telefono kamerų, o tai reiškia, kad „Poco X5 Pro“ turės tuos pačius objektyvus kaip ir pernai. Čia bus naudojama pagrindinė 108 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpinta kamera, o taip pat ir 8 MP plataus kampo bei 2 MP makro kamera. Priekinėje telefono dalyje – 16 MP raiškos jutikliu aprūpinta asmenukių kamera.

Išmaniojo telefono veikimą palaikys 5000 mAh talpos baterija su 67 W greituoju įkrovimu. „Poco X5 Pro“ taip pat turės „Wi-Fi 6“, „Bluetooth 5.2“ palaikymą, o apatinėje briaunoje įmontuotas ir ausinių lizdas. Pirkėjai šį įrenginį galės įsigyti mėlynos, juodos arba geltonos spalvų. Skelbiama, kad šį išmanųjį bus galima įsigyti nuo 300 eurų.

Kalbant apie „Poco X5“ modelį, šis bus aprūpintas analogiško dydžio ekranu kaip ir „Pro“ variantas, tačiau čia bus naudojama 8 bitų panelė, o pats ekranas padengtas „Gorilla Glass 3“ apsauginiu stiklu. Šis įrenginys veiks su „Qualcomm Snapdragon 695“ procesoriumi bei turės tokias pačias atminties opcijas kaip ir „Pro“ modelis.

Naujasis „Poco X5“ bus aprūpintas 48 MP pagrindine kamera, o greta rasime 8 MP plataus kampo bei 2 MP makro kameras. Priekinėje telefono dalyje – 13 MP raiškos jutikliu aprūpinta asmenukių kamera. Šis modelis taip pat turės 5000 mAh talpos bateriją, tačiau čia rasime tik 33 W greitąjį įkrovimą.

Skelbiama, jog pigiausias „Poco X5“ modelis kainuos nuo 250 eurų. Abu išmanieji telefonai prekyboje pasirodys jau rytoj, tačiau kada jie pasieks Lietuvą – kol kas nėra žinoma.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!