Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/85166/samsung-galaxy-s23-seimos-telefonai-turetu-gauti-satelitinio-rysio-funkcijas/spausdinti/

„Samsung Galaxy S23“ šeimos telefonai turėtų gauti satelitinio ryšio funkcijas

Publikuota: 2022-11-28 11:29
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Atrodo, kad „Samsung“ yra pasirengusi dar kartą pasisemti įkvėpimo iš „Apple“ ir sekti amerikiečių bendrovės pėdomis, kai kalbama apie palydovinį ryšį išmaniuosiuose telefonuose. „Apple“ savo „iPhone 14“ ir „iPhone 14 Pro“ serijose turi palydovinio ryšio funkciją „Emergency SOS“, kuri veikia bendradarbiaujant su „Globalstar“, o „Samsung“ dabar, kaip teigiama, bendradarbiauja su „Iridium“, kad palydovinis ryšys būtų įdiegtas į būsimą „Galaxy S23“ šeimą.

„Samsung Galaxy S23“ šeimos telefonai turėtų gauti satelitinio ryšio funkcijas

„Iridium“ yra 66 žemoje Žemės orbitoje skriejančių palydovų žvaigždynas, teikiantis balso ir duomenų perdavimo paslaugas. Pastaruosius dvejus metus „Samsung“ stengėsi įveikti techninius palydovinio ryšio diegimo į išmaniuosius telefonus iššūkius ir, atrodo, pagaliau jai tai pavyko – nes, pasirodžius „Galaxy S23“ telefonų šeimai, sklando gandai, kad per palydovą bus galima siųsti teksto žinutes ir nedidelius vaizdus (šimtų kb/s sparta).

Kaip ir galėjote tikėtis, jei kada nors matėte specialų palydovinį telefoną, pagrindinis iššūkis buvo miniatiūrizuoti anteną, kad ją būtų galima įmontuoti į įprastą išmanųjį telefoną nedvigubinant jo dydžio.

„Samsung“ nesitiki, kad ši funkcija prigis jos gimtojoje Korėjoje, nes ten žemės plotas yra mažas ir jis labai gerai padengtas 5G paslaugomis, tačiau manoma, kad palydovinis ryšys gali būti tikrai sėkmingas Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Europoje, Rusijoje ir Kinijoje, ypač tose dalyse, kur infrastruktūra nėra labai gerai išvystyta.

Remiantis ankstesniais gandais, „Galaxy S23“ šeimoje bus naudojama išskirtinai atrinkta, geresnės kokybės „Qualcomm“ mikroschemų rinkinio „Snapdragon 8 Gen 2“ versija, o pristatymas įvyks 2023 m. pirmąją vasario savaitę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!