Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/85006/leica-pademonstravo-i-fotografija-orientuota-ismanuji-telefona/spausdinti/

„Leica“ pademonstravo į fotografiją orientuotą išmanųjį telefoną

Publikuota: 2022-11-14 21:05
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų rinkoje vyrauja didžiulė konkurencija, o pagrindinį akcentą gamintojai skiria savo įrenginių kameroms. Praėjusiais metais „Leica“ pristatė pirmąjį savo flagmaną, o prieš keletą dienų buvo pademonstruotas ir naujasis modelis, kuris nustebins savo kameromis.

„Leica“ pademonstravo į fotografiją orientuotą išmanųjį telefoną

Naujasis „Leica Leitz Phone 2“ pasižymi 6,6 colių įstrižainės OLED ekranu su 240 Hz atsinaujinimo dažniu. Išmanusis veikia su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1“ procesoriumi bei turi 12 GB operatyviosios (RAM) bei 512 GB vidinės atminties. Šio įrenginio veikimą palaiko 5000 mAh talpos baterija, tačiau neabejotinai didžiausias šio modelio privalumas – jo kameros.

Išmanusis telefonas yra aprūpintas 1 colio 47,2 MP raiškos vaizdo jutikliu ir yra vienas iš nedaugelio įrenginių, turinčių tokio dydžio sensorių. Toks sprendimas leidžia kamerai sugerti daugiau šviesos, todėl nuotraukos pasižymi didesniu detalumu bei dinaminiu diapazonu. Tikėtina, kad tai suteiks didelį pranašumą fotografuojant tamsiu paros metu, o taip pat pasiūlys ir dar geresnį bokeh efektą.

Pagrindinės telefono kameros diafragma yra fiksuota ties f/1.9, todėl galima greitai nukreipti ir fotografuoti, nesukuriant per daug rizikos veiksnio dėl didelio kontrasto ar tamsesnių nustatymų, atsižvelgiant į didesnį vaizdo jutiklį, kuris be problemų susitvarkys su visomis užduotimis.

Įdomu tai, jog „Leica“ ir „Sharp“ sukurtas išmanusis telefonas turi tik du objektyvus nugarėlėje, kas yra nestandartinis sprendimas šių dienų telefonų rinkoje. Antroji kamera – 1,9 MP vaizdo jutikliu aprūpinta portretų kamera. Priekinėje telefono dalyje rasime 12,6 MP raiškos vaizdo jutikliu pasižyminčią asmenukių kamerą.

Deja, tačiau šis išmanusis nepasirodys Europoje ir bus prieinamas tik Japonijos rinkoje. „Leica Leitz Phone 2“ kaina sieks maždaug 1500 eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!