Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/84898/mobilioji-fotografija-kyla-i-neregetas-aukstumas-xiaomi-pademonstravo-neitiketina-technologini-sprendima/spausdinti/

Mobilioji fotografija kyla į neregėtas aukštumas: „Xiaomi“ pademonstravo neįtikėtiną technologinį sprendimą

Publikuota: 2022-11-06 07:17
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų kameros per pastaruosius metus tiek patobulėjo, jog garsūs palyginimai su skaitmeniniais fotoaparatais skamba vis garsiau ir garsiau. Nors kai kurie ir abejoja tokių įrenginių galimybėmis pasiūlyti analogiškus rezultatus kaip fotoaparatai, tačiau „Xiaomi“, panašu, artėja prie tokio sprendimo.

Mobilioji fotografija kyla į neregėtas aukštumas: „Xiaomi“ pademonstravo neįtikėtiną technologinį sprendimą

Trečiadienį (11.02), buvo pademonstruotas hibridinis prototipas, kuris apjungia du įrenginius – tai išmanųjį telefoną ir foto kamerą. Specialus „Xiaomi 12S Ultra“ modelis, kuris prieinamas daugeliui iš mūsų, turi 1 colio sensorių, tačiau gamintojas jo nugarėlėje įmontavo ir dar vieną tokį, kuris apsaugotas apsauginiu stiklu. O ant jo galima montuoti „Leica M“ jungtimi aprūpintus objektyvus.

Didžiulis objektyvų pasirinkimas pakels mobilios fotografijos supratimą į visiškai kitą lygį, o speciali programinė įranga suteiks dar daugiau parinkčių – histograma, zebra linijos, informacija apie fokusavimą, o taip pat ir 10 bitų RAW formato palaikymas. Ir nors toks sprendimas atrodo įspūdingai, tačiau visam tam reikalingas specialus adapteris.

Išmaniesiems telefonams skirtų objektyvų priedų buvo ir anksčiau, tačiau tai yra ydinga konstrukcija – šviesa turi prasiskverbti ir per išorinį objektyvą, ir per paties telefono objektyvą, todėl prarandama šviesa ir vaizdas tampa ne toks detalus. Ši „Xiaomi“ koncepcija skiriasi tuo, jog pritvirtintas „Leica“ objektyvas perduoda šviesą tiesiai į jutiklį. Tokio sprendimo iki šiol nebuvo pasiūlęs nei vienas kitas išmaniųjų telefonų gamintojas.

Verta pažymėti ir tai, jog „Xiaomi 12S Ultra“ modelyje naudojamas „Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1“ procesorius suteiks daugybę papildomų privalumų, kurie leis maksimaliai išnaudoti šį „Xiaomi“ sprendimą. Tiesa, šis koncepcinis modelis gali naudoti ir kitas nugarėlėje esančias kameras, kurioms nereikalingas joks papildomas objektyvas.

Deja, tačiau šiai dienai nėra atskleidžiama daugiau informacijos apie šį „Xiaomi“ šedevrą. Kaip bebūtų, jo techninės savybės, neskaitant papildomos kameros, turėtų būti tokios pačios kaip ir standartinio modelio. Nėra žinoma ir tai ar šis sprendimas artimiausiu metu galėtų pasirodyti prekyboje ir kiek tai kainuotų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!