Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/84783/peremusi-telia-sviesolaidzio-interneto-prieziura-lantel-rupinsis-ir-placiajuosciu-internetu/spausdinti/

Perėmusi „Telia“ šviesolaidžio interneto priežiūrą „Lantel“ rūpinsis ir „Plačiajuosčiu internetu“

Publikuota: 2022-10-25 07:09
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

Prekės ženklu „Lantel“ veikianti UAB „Lantelis“ šiemet laimėjo jau trečiąjį konkursą dėl VŠĮ „Plačiajuostis internetas“ šviesolaidinių tinklų priežiūros ir nuo šiol rūpinsis bendrovės tinklu visoje Lietuvoje. „Lantel“ šiuo metu prižiūri beveik 12 tūkst. kilometrų VŠĮ „Plačiajuostis internetas“ tinklų, kurių paskirtis – interneto plėtra į kaimiškąsias Lietuvos vietoves, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Lantel“ nuo 2021 m. taip pat prižiūri ir visą „Telia“ bendrovės šviesolaidinio interneto tinklą Lietuvoje – beveik 36 tūkst. kilometrų.

„Prieš metus perėmėme „Telia“ šviesolaidinio tinklo priežiūrą ir tik įžengėme į šią rinką, o šiandien jau esame didžiausia šviesolaidinių tinklų priežiūros įmonė Lietuvoje. Simboliška, kad pasirašę sutartį su VŠĮ „Plačiajuostis internetas“, kirtome atstumo aplink Žemės rutulį ribą – mūsų komanda jau prižiūri apie 48 tūkst. km. šviesolaidinio interneto kabelių“, – sako Modestas Tamutis, „Lantel“ vadovas.

Apetitas kyla bevalgant – kai pernai laimėjome „Telia“ šviesolaidinio tinklo eksploatacijos konkursą, tyliai svajojome, kad būtų labai gerai, kad nors laimėti bent vieno VŠĮ „Plačiajuostis internetas“ Lietuvos regiono priežiūros konkursą. Šiandien prižiūrime visą jų tinklą“, – sako M. Tamutis.

2021 m. rudenį „Lantel“ iš pertvarkiusios veiklą „Telia“ perėmė prižiūrėti visą šviesolaidinių tinklų infrastruktūrą bei įdarbino 19 „Telia“ šviesolaidinių tinklų inžinierių. 2020 m. bendrovė iš „Telia“ perėmė varinių tinklų priežiūrą bei 65 specialistus.

Pasak M.Tamučio, sustygavusi komandą ir kompetencijas, „Lantel“ žvalgosi ir į kitus rinkos segmentus – kabelinių televizijų tinklus, vėjo ir saulės jėgainių parkus, mobiliųjų tinklų operatorius, šalies geležinkelius bei kitus verslus, kurių infrastruktūroje gyvybiškai reikalingas optinis šviesolaidinis tinklas.

Pasak bendrovės vadovo, esminė priežastis, leidusi išplėsti verslo mastą, buvo tai, kad pavyko išlaikyti visus iš „Telia“ perėjusius darbuotojus. „Visi 84 prie mūsų komandos per šiuos du metus iš „Telia“ prisijungę šviesolaidinių ir varinių tinklų profesionalai toliau tęsia darbą pas mus, o mes galime imtis naujų didelių projektų panaudodami turimas kompetencijas. Jau ne tik prižiūrėti, bet ir projektuoti bei tiesti šviesolaidinius tinklus. Šis veiklos modelis leidžia mums išnaudoti veiklų sinergiją ir teikti paslaugas net tarpusavyje konkuruojančioms bendrovėms. Kartais, avarijų atveju, net sutampa tie patys magistraliniai kabeliai eina lygiagrečiai toje pačioje vietoje, tai tada vienoje vietoje šaliname du gedimus“, – pasakoja M. Tamutis.

Prekės ženklu „Lantel“ veikianti 2009 m. įkurta UAB „Lantelis“ teikia šviesolaidinio tinklo, silpnų srovių, vaizdo, garso ir konferencinius bei švietimo sektoriui skirtus sprendimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!