Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/84499/whatsapp-programeleje-aptiktos-itin-pavojingos-klaidos/spausdinti/

„WhatsApp“ programėlėje aptiktos itin pavojingos klaidos

Publikuota: 2022-10-01 19:41
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Susirašinėjimų programėlė „WhatsApp“ turi rimtų saugumo problemų. Neseniai buvo išleistas aplikacijos atnaujinimas, tačiau jis spragų neištaisė, todėl visi šios paslaugos naudotojai turėtų kuo skubiau įsidiegti naujausią naujinį.

„WhatsApp“ programėlėje aptiktos itin pavojingos klaidos

„WhatsApp“ kūrėjai pranešė, kad ištaisė rimtą saugumo spragą naujausioje programėlės versijoje. Pranešama, jog dabartinė aplikacijos versija sulaukė atnaujinimo, kuris susijęs su prieš keletą dienų aptikta spraga. Šis pažeidžiamumas, kuris laikomas itin rizikingu, leidžia įsilaužėliams paleisti kodo eilutes aukų telefonuose.

Aptiktas pažeidžiamumas leido įsilaužėliams pasinaudoti buvusia spraga ir taip į aukos įrenginį pasiųsti bet kokio tipo virusą – nuo tokių, kurie reikalauja išpirkų, iki šnipinėjimo programėlių. Toks „WhatsApp“ programėlės saugumo pažeidžiamumas piktavaliams iš esmės leistų perimti visišką įrenginio kontrolę.

Negana to, programėlėje buvo aptikta ir dar viena saugumo klaida, kuri vertinama 7,8 balų iš 10. Pastaroji leisdavo programišiams persiuntus užkrėstą vaizdo įrašo failą paleisti piktybinį kodą. Su naujuoju atnaujinimu išspręsta ir ši problema.

„WhatsApp“ patvirtino, jog abi šios saugumo spragos jau yra ištaisytos, o naujausią programėlės versiją, kuo skubiau, įsirašyti turėtų tie, kurie naudojasi viena iš šių aplikacijos versijų:

  • „Android“ telefonų savininkai su „WhatsApp“ versija, kuri senesnė nei 2.22.16.12;
  • „Android“ telefonų savininkai su „WhatsApp Business“ versija, kuri senesnė nei 2.22.16.12;
  • „iOS“ telefonų savininkai su „WhatsApp“ versija, kuri senesnė nei 2.22.16.12;
  • „iOS“ telefonų savininkai su „WhatsApp Business“ versija, kuri senesnė nei 2.22.16.12.

Vertėtų nepamiršti, jog įsidiegti naujausias programėlių versijas yra itin svarbu ne tik dėl tokio dydžio saugumo problemų. Nuolat atnaujinant įvairias aplikacijas jūs apsisaugote ir nuo mažesnių klaidų, kurių dažnai pasitaiko įvairiausiose aplikacijose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!