Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/83899/whatsapp-pristatytos-naujos-privatumo-funkcijos/spausdinti/

„WhatsApp“ pristatytos naujos privatumo funkcijos

Publikuota: 2022-08-10 19:13
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Meta“ paskelbė apie naujas „WhatsApp“ naudotojų privatumo funkcijas. Vartotojai galės tyliai išeiti iš grupinių pokalbių, kontroliuoti, kas gali matyti jų internetinę būseną, ir blokuoti ekrano nuotraukas žinutėse „View Once“, praneša BBC.

„WhatsApp“ pristatytos naujos privatumo funkcijos
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Meta“ vadovas Markas Zuckerbergas sakė, kad tai padės išlaikyti „WhatsApp“ žinutes „tokias pat privačias ir saugias kaip ir pokalbiai akis į akį“.

Šį mėnesį ji pradės diegti šias funkcijas, pabrėždama jas pasaulinėje kampanijoje, kuri prasidės Jungtinėje Karalystėje.

Šiuo metu populiarioji žinučių siuntimo programėlė pagal nutylėjimą perspėja visus grupės pokalbio narius apie tai, kad kas nors išeina arba yra pašalinamas.

Ir nors yra būdų, kaip tai išjungti atskiriems grupiniams pokalbiams, galimybė išeiti tyliai naudotojams nebuvo pateikiama, kai jie pasirenka „išeiti iš grupės“ – kartais tai sukelia nepatogumų, gėdos ar dramos tiems, kurie bando išeiti nepastebėti.

Po naujausių pakeitimų naudotojai galės išeiti nepranešdami kitiems grupės pokalbių naudotojams, o tik įspėdami grupės administratorius.

Produkto vadovė Ami Vora sakė, kad tai yra dalis platformos dėmesio, skirto „kurti produktų funkcijas, kurios suteikia žmonėms daugiau galimybių kontroliuoti savo žinutes ir užtikrinti jų privatumą“.

„Manome, kad „WhatsApp“ yra saugiausia vieta privačiam pokalbiui“, – sakė ji.

Atnaujinime naudotojams taip pat bus suteikta galimybė leisti tik tam tikriems kontaktams arba niekam nematyti, kada jie yra aktyvūs platformoje, todėl interneto būsenos parinktys bus suderintos su „paskutinio matymo“ nustatymais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!