Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/83676/lietuvos-turistai-uzsienyje-prisuko-duomenu-rekordus/spausdinti/

Lietuvos turistai užsienyje prisuko duomenų rekordus

Publikuota: 2022-07-22 10:38
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Įsibėgėjęs vasaros atostogų sezonas ir atsigavusios kelionės muša naujus Lietuvos gyventojų duomenų vartojimo rekordus. Per pirmąjį šių metų pusmetį užsienyje sunaudotų mobiliųjų duomenų skaičius pasiekė per 1100 terabaitų (TB) ir dukart viršijo praėjusių metų to paties laikotarpio apimtis, rodo „Telia“ klientų statistika. Vien tik iki liepos vidurio keliautojai iš Lietuvos lankėsi 150 šalių, o mobiliuoju internetu naudojosi 116 proc. aktyviau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Lietuvos turistai užsienyje prisuko duomenų rekordus

Vienvaldė lyderė

Aktyviausiai tarptinklinio ryšio paslaugomis lietuviai naudojasi Vokietijoje – ši šalis jau tris metus iš eilės neužleidžia lyderės pozicijų. Po jos rikiuojasi kaimyninės Lenkija ir Latvija. Šios šalys pirmauja tiek suvartotų mobiliųjų duomenų, tiek atliktų balso skambučių kiekiu. Tiesa, „Telia“ privačių klientų vadovė Elina Dapkevičienė pastebi, kad balso skambučių apimtys užsienyje nebeauga ir yra linkusios mažėti dėl naujų technologijų ir besikeičiančių vartotojų įpročių.

„Per pirmąjį šių metų pusmetį „Telia“ klientai užsienyje persiuntė duomenų kiekį, atitinkantį 2 tūkst. vidutinių kompiuterių vidinės atminties dydį. Tai išties įspūdingi skaičiai, leidžiantys daryti išvadą, kad lietuviai noriai mėgaujasi atsitraukusios pandemijos atvertomis keliavimo galimybėmis ir intensyviai vyksta į užsienio šalis atostogauti ar darbo reikalais. Panašu, kad bendravimui svečiose šalyse jie kur kas dažniau renkasi vaizdo skambučius socialiniuose tinkluose ar kitas šiuolaikines galimybes“, – kalba Elina Dapkevičienė.

Nuoseklus augimas

E. Dapkevičienė pastebi, kad per pirmas dvi liepos savaites mobiliųjų duomenų naudojimas užsienyje jau siekia beveik 170 TB, kai tuo pačiu metu praėjusiais metais – apie 88 TB.

„Per pastaruosius trejus metus stebime nuoseklų balso skambučių mažėjimą, kai tuo tarpu mobiliųjų duomenų naudojimas kasmet ženkliai auga. O palyginus pastarųjų metų duomenis matome, kad keliaujančių žmonių kiekį parodo ne tik pilni oro uostai, bet ir iš mobilaus ryšio naudojimas užsienyje“, – įžvalgomis dalinasi E. Dapkevičienė.

Liepos 6-ąją, Valstybės dieną „Telia“ savo klientus pakvietė nemokamai naudotis tarptinklinio ryšio duomenimis ir giedoti Lietuvos himną iš bet kurios pasaulio vietos. Intensyviausiai šia galimybe lietuviai naudojosi Lenkijoje, Vokietijoje, Latvijoje, o duomenų vartojimas šiuo laikotarpiu išaugo 17 proc.

Už ES sienų naršo rečiau

„Telia“ atstovė pastebi, kad nors palankias tarptinklinio ryšio sąlygas bendrovė taiko ne tik Europoje, bet ir dar maždaug šimte pasaulio valstybių, ne Europos Sąjungos (ES) valstybėse tarptinklinio ryšio paslaugomis naudojamasi gerokai rečiau.

„Daugiausiai duomenų „Telia“ klientai suvartoja Turkijoje, Baltarusijoje, Šveicarijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Ukrainoje. Visgi, Turkijoje suvartotas duomenų kiekis yra keliasdešimt kartų mažesnis nei Vokietijoje. Norime, kad mūsų klientai drąsiai naudotųsi tarptinklinio ryšio galimybėmis visame pasaulyje, tad ir toliau gerinsime sąlygas už ES ribų ir skatinsime juos drąsiai bendrauti“, – sako Elina Dapkevičienė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!